Zo verleng je de accuduur van je Smartphone

De meeste hippe smartphones van nu hebben snelle processors en veel gigabytes aan werkgeheugen. Zo kun je ongestoord genieten van jouw favoriete apps en games. Maar hierdoor houdt de accu van je smartphone het nauwelijks één dag uit. Vaak moet je ’s middags je smartphone al weer aan de oplader hangen om er de rest van de dag nog plezier van te hebben. We geven je enkele tips om de accuduur van je smartphone te verlengen.

Schermhelderheid
Hoe helderder het scherm van je smartphone staat, hoe meer energie er verbruikt wordt. Gebruik je standaard de hoogste helderheidinstelling? Dan is je accu snel leeg. Het is daarom aan te raden de helderheid aan te passen naar automatisch. Het scherm past zich dan aan de omgeving aan. Zo is het scherm van je smartphone in een wat donkere omgeving niet al te fel en wordt de helderheid wat omhoog gezet als je buiten loopt.

GPS
Wat veel mensen niet weten, is dat GPS een van de grootste energieverbruikers is van een smartphone. Het continu ophalen van een locatie vergt veel van de energie. Ben je een lange tijd aan het navigeren met je smartphone? Dan zul je merken dat je batterij snel leeg is. Houd daarom goed in de gaten of jouw apps niet ongewild gebruikmaken van GPS.

Bluetooth en WiFi
Nog twee grote energieslurpers zijn bluetooth en WiFi. Heb je de bluetoothverbinding niet meer nodig? Schakel deze dan uit. Bij een WiFi verbinding ligt het wat anders. Deze verbruiken alleen energie als de WiFi ingeschakeld is maar geen netwerk hebben om mee te verbinden. Het is daarom slim om de WiFi uit te schakelen voordat je de deur uit gaat.

Vliegtuigmodus
De modus ‘vliegtuigmodus’ stopt alle mobiele verbindingen van je smartphone. Het selecteren van deze modus is dus een van de beste manieren om de accuduur van je smartphone te verlengen. Het nadeel van deze modus is dat je ook niet kunt bellen en gebeld kunt worden. Het is nog wel mogelijk om de smartphone met een WiFi netwerk te verbinden.

Apps
Het afsluiten van apps kan ook bijdragen bij het verlengen van de accuduur van je smartphone. Sommige apps blijven op de achtergrond nog doordraaien als jij denkt dat je ze hebt afgesloten, Facebook is hier een goed voorbeeld.

Smartphone
Ben je na deze tips om je accuduur te verlengen, benieuwd geworden welke smartphone het beste bij jou en jouw gebruik past? Bekijk dan de website van UnitedConsumers. Hier kun je eenvoudig en snel smartphone vergelijken. Zo vind je past écht de perfecte smartphone. Ook hebben zij nog meer handige tips op de website staan. Wat je moet doen als je smartphone gestolen is bijvoorbeeld.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.