YouTube niet meer beschikbaar op oudere apparaten

Met de komst van de nieuwe YouTube Api wordt de ondersteuning voor een oudere versie van de YouTube Api gestaakt. Het gevolg hiervan is dat de app niet meer werkt op oudere smart-tv’s, Apple TV’s van 2012 of eerder en op iOS apparaten welke nog op iOS 6 of ouder zitten.

Gebruikers die gebruik willen maken van YouTube krijgen de melding dat YouTube geupgrade wordt naar een nieuwe versie en dat het apparaat of de app niet meer wordt ondersteund. Op de helppagina van YouTube staat een uitleg hoe gebruikers alsnog gebruik kunnen maken van YouTube.

Het nieuws dat Google stopt met deze ondersteuning was al een jaar bekend, maar Google heeft de ondersteuning nu daadwerkelijk gestopt. Hoeveel YouTube gebruikers “getroffen” zijn door deze wijziging is niet duidelijk, maar het filmpje welke YouTube online heeft gezet is op het moment van schrijven 557.842 keer bekeken.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.