Wi-Fi-assistentie maakt de databundel niet op volgens Apple

De laatste twee weken is een nieuwe functie van iOS 9 veel in het nieuws geweest. Veel blogs en andere media waarschuwden iPhone gebruikers voor Wi-Fi-assistentie. Deze functie is nieuw in iOS 9 waarbij er automatisch overgeschakeld wordt naar het mobiele netwerk als de Wi-Fi verbinding niet goed is. Het voordeel van de functie is dat internet altijd op het snelst is maar er zijn ook nadelen. Door deze nadelen is Wi-Fi-assistentie veel in het nieuws geweest.

Wi-Fi-assistentie in het nieuws
Na het bericht van diverse media schakelden veel gebruikers deze functie uit om hoge datakosten buiten de bundel te voorkomen. De functie is echter veelbelovend doordat de internetervaring verbeterd wordt op het apparaat. Er is geen problemen meer met langzaam internet doordat er overgeschakeld wordt naar wat het snelst is. Deze functie zorgt er echter ook voor dat er vaker gebruik wordt gemaakt van het mobiele netwerk. Dit leidt vervolgens weer tot een hoger dataverbruik en raakt men sneller door de MB’s van de maand heen.

Bericht van Apple
Volgens Apple ligt het allemaal wat anders dan wat de media consumenten voorschotelen. Door de grote vraag van consumenten naar de nieuwe feature heeft Apple een speciale support pagina ingericht. Op deze pagina is te lezen hoe en wanneer Wi-Fi-assistentie ingeschakeld wordt. Zo zegt Apple dat de functie alleen gebruikt wordt voor apps die actief gebruikt worden en niet voor de apps op de achtergrond. Wi-Fi-assistentie kan uitgeschakeld worden door te navigeren naar Instellingen > Mobiel netwerk > Wi-Fi-assistentie.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.