WhatsApp voegt end-to-end encryptie toe

Sinds afgelopen dinsdag beschikt de populaire chatdienst WhatsApp over end-to-end encryptie. Niet alleen de privé gesprekken van personen zijn vanaf nu volledig versleuteld, ook de groepschats beschikken over deze technologie. Door het gebruik van end-to-end encryptie is het voor derden niet meer mogelijk om berichten te onderscheppen of mee te lezen. Door encryptie kunnen overheden dus niet meer bij de gesprekken, maar ook WhatsApp zelf kan geen berichten meer inzien.

Mededeling in WhatsApp gesprekken

Het toepassen van encryptie in WhatsApp heeft direct een groot effect, gezien het feit dat een miljard mensen de chatdienst gebruiken. Het enige netwerk dat meer gebruikers heeft is Facebook, tevens de eigenaar van WhatsApp. Opmerkelijk is dat het grootste sociale netwerk na Whatsapp ook van Facebook is, namelijk Messenger. Andere chatdiensten die eerder al encryptie aanboden zijn aanzienlijk kleiner, zoals Telegram met 100 miljoen gebruikers.

Niet alleen de tekstberichten worden versleuteld, maar alle vormen van communicatie binnen de app zijn voorzien van encryptie. Ook audioberichten, foto’s en video’s zijn niet meer toegankelijk voor derden. De encryptie is niet alleen beschikbaar voor de populaire besturingssystemen zoals Android en IOS, maar ook voor Symbian van Nokia, Windows Phone en Blackberry’s.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.