Whatsapp stopt met betaalde abonnementen

De populaire chat dienst Whatsapp gaat de betaalde abonnementen afschaffen. De dienst die nu voor sommige mensen 89 cent per jaar kost, ziet in dat deze manier van het genereren van inkomsten niet goed werkt.

De meeste mensen hebben namelijk al een levenslange gratis versie. Dit komt doordat Whatsapp pas na een paar jaar de betaalde abonnementen heeft ingevoerd, toen al veel mensen een gratis account hadden. De mensen die hun telefoonnummer hebben geregistreerd na de invoering van betaalde abonnementen, kregen één jaar gratis en betaalden daarna 89 cent per jaar. Een andere reden waarom Whatsapp stopt met de betaalde abonnementen is dat het bedrijf merkt dat veel mensen geen creditcard hebben, die nodig is voor de betaalde versie.

Om toch inkomsten te kunnen genereren via de chat dienst, wil Whatsapp bedrijven de optie bieden om met hun klanten te communiceren. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar het zou zo kunnen zijn dat bedrijven tegen betaling een bericht naar een groot aantal klanten kunnen sturen. Ook denkt Whatsapp er over om klanten in contact te brengen met bijvoorbeeld een vliegmaatschappij om informatie op te vragen over een vertraagde vlucht, of met een restaurant om een reservering te plaatsen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.