WhatsApp komt naar de desktop

Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig WhatsApp in plaats van de wat meer ouderwetse smsjes. Vanaf vandaag is het zelfs mogelijk om WhatsApp-berichtjes te sturen via je laptop of desktop. Tenminste, als je een Android, Windows Phone of Blackberry hebt. De mensen met een iPhone zullen het zonder de desktop versie moeten doen.

Koppeling
Op web.whatsapp.com is het mogelijk om je laptop of desktop te koppelen aan je telefoon. Dit gebeurt door met je telefoon een QR-code te scannen. Vervolgens zijn je berichten beschikbaar op zowel je telefoon als in je browser.

Geen iPhone
Waarom de desktop versie alleen uitkomt voor Android, Windows Phone en Blackberry is niet helemaal duidelijk. Een topman van WhatsApp geeft als voornaamste reden voor het feit dat er geen ondersteuning is voor de iPhone dat dit komt door ‘de beperkingen van Apple’s eigen platform’. De desktop versie zal alleen bruikbaar zijn in de Google Chrome browser.

Alternatieven
Eerder waren er al andere communicatie-apps die zowel beschikbaar waren op een telefoon als op een desktop. Google Hangouts en Facebook Messenger werkten al op deze manier. De meer privacy-vriendelijke tegenhanger van WhatsApp – Telegram – beschikt al langer over een desktop versie.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.