Weetje: Hoeveel data gebruikt Spotify nu eigenlijk?

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen wel Spotify. Nu krijgen wij zo nu en dan de vraag hoeveel data Spotify nu eigenlijk gebruikt. Het enige wat wij kunnen doen is hier een gemiddelde van geven. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken wat voor kwaliteit je gebruikt als je via je dataverbinding naar muziek luistert. Het gemiddelde wat er verbruikt wordt door Spotify is zo’n MB per minuut, dit komt neer op zo’n 60 MB per uur. Dit komt omgerekend op ongeveer 1800MB per maand. Dus een databundel van 2GB is wel een aanrader als je regelmatig muziek luistert via je dataverbinding.

Wat natuurlijk ook een optie is, is om je playlist te downloaden op je device (hiervoor moet je wel premium hebben). Hieronder een overzicht van het gemiddelde dataverbruik (let op! Dit zijn gemiddelden, het werkelijke verbruik kan anders uitvallen).

Kwaliteit Verbruik 1 uur Verbruik 30 uur Verbruik 100 uur
Normaal 60MB 1800MB 5250MB
Hoog 85MB 2500MB 8000MB
Extreem (Spotify Premium) 160MB 4750MB 15500MB

Zo zie je, het scheelt nog wel een beetje welke kwaliteit je kiest. Zelf streamen wij op Extreem, maar wij maken heel veel gebruik van WiFi. Playlists welke we veel luisteren downloaden wij. Zeker een aanrader. Mocht je geen ruimte hebben op je telefoon om playlists offline te zetten? Zet dan de kwaliteit op normaal om je verbruik te beperken.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.