Wat kun je met Google Cardboard?

Zeg je Google Cardboard, dan denk je aan virtual reality. Cardboard is een platform van Google dat je mobiele telefoon met behulp van een viewer omtovert tot VR-bril. Het is vernoemd naar de kartonnen zelfbouwviewer, maar je kunt ook kant-en-klare viewers kopen. Mobiele telefoon erin en je virtual reality-bril is klaar. Maar wat kun je ermee?

Mogelijkheden met de cardboard

De meeste mensen denken gelijk aan spelletjes, waarin je ‘live’ om je heen kunt kijken zodat je je in de spelomgeving waant. Maar er zijn nog heel veel andere apps te bedenken waarbij je virtual reality en augmented reality kunt inzetten:

  • Sta in de nieuwe clip van je favoriete zanger of band. Of naast ze op het podium tijdens een concert natuurlijk;
  • Bungeejumpen vanuit je luie stoel, van de Mont Blanc af skiën of meerijden in een autorally. Het kan allemaal met 360 videos via YouTube;
  • Geef je les en wil je op ‘schoolreis’ naar een bestemming die je zelf kiest zonder uren in een bus te zitten? Expeditions komt eraan! Laat je leerlingen de wereld om hen heen verkennen met dit educatieve VR-platform. Met één tablet neem je vijftig leerlingen met Cardboard viewers mee naar Machu Picchu, de zeebodem of Mars;
  • Ontwikkel je eigen apps. Google heeft software development kits vrijgegeven, dus iedereen die apps kan maken, kan dit nu ook voor Cardboard doen.

Dat laatste betekent ook dat er heel snel toepassingen bij zullen komen. Mogelijkheden te over dus met het cardboard van Google.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.