Wat bied de iPhone 7 ons?

Er gingen natuurlijk al een gehele tijd vele geruchten rond, rondom de iPhone 7. Men wist al bijna, wat zij van het nieuwste toestel van Apple konden verwachten. Begin september was het dan ook eindelijk zover, tijdens het jaarlijkse Apple event presenteerde Apple haar nieuwste toestel. De iPhone 7. Ook in Nederland werd het toestel direct uitgebracht, zodat iedereen direct van de iPhone 7 kan gaan genieten.

De eerste iPhone zonder koptelefoon’
De iPhone 7 is de eerste iPhone, die zonder koptelefoon wordt geleverd. Apple heeft er namelijk voor gekozen, om het toestel geen koptelefoonpoort meer te geven aan de onderkant van het toestel. Het enige wat men nu nog vindt aan de onderkant van het toestel, is de Lightning-oplaadpoort. Ook over het ontbreken van de koptelefoonpoort gingen al lange tijd, vele geruchten rond. Er kan nu gebruik worden gemaakt van speciale draadloze oordopjes, genaamd AirPods. Natuurlijk kan men ook gebruik maken van de bekende EarPods. Deze kunnen worden aangesloten op de Lightning-oplaadpoort.

Hoe presteert de iPhone 7
Elk jaar weer, zorgt Apple ervoor dat het nieuwste toestel weer beter presteert dan de voorgangers. Zo ook bij de iPhone 7. Het nieuwste toestel van Apple is voorzien van een nieuwe A10 Fusion-chip. Deze chip zorgt er voor dat het toestel sneller is en onder andere op grafisch gebied, ook weer enorm is verbeterd. Naast deze nieuwe chip, is de iPhone 7 ook een stuk zuiniger. De batterij gaat dan ook langer mee. Hierdoor kan men nog meer uit de iPhone 7 halen. Een groot voordeel is, dat de iPhone 7 ook over meer opslaggeheugen beschikt. Er hoeft dus niets meer gemist te worden. De iPhone 7 is dan ook verkrijgbaar met een opslaggeheugen vanaf 32GB. Ook heeft Apple haar besturingssysteem weer vernieuwd. Zodoende draait de iPhone 7 standaard op iOS 10.

Concurrentie
Het is afwachten wat de concurrentie van Apple gaat doen. De meeste concurrenten van Apple zullen begin 2016 hun nieuwe vlaggenschip presenteren. De meeste ogen zijn toch gericht op Samsung. Samsung zal waarschijnlijk in februari 2017 de Samsung Galaxy s8 presenteren. De verwachtingen rond dit toestel zijn erg hoog. Ook zullen Huawei en LG begin 2017 met nieuwe toestellen op de markt komen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.