Waar moet je op letten bij het kopen van een telefoonhoesje

Tegenwoordig heeft iedereen een telefoon of tablet. Natuurlijk wil je deze tegen beschadigingen beschermen. Om dit te kunnen doen zijn er diverse hoesjes op de markt. De markt is zelfs zo uitgebreid dat er bijvoorbeeld ook Macbook 12 inch hoezen zijn.

Maar waar moet je nou echt op letten bij het kopen van een hoesje? Dat is een vraag die wij met regelmaat horen. Wil je een goede valbescherming hebben? Dan kan je denken aan een case welke geheel om je toestel heen gaat. Hiermee is je toestel goed beschermd tegen vocht, vallen en stoten.

Een case is niet voor iedereen ideaal, niet iedereen vindt het even mooi of even praktisch, waar wij heel goed in kunnen komen. Gelukkig zijn er daarvoor ook flipcases, pouches, bumpers. Voor ieder wat wils. Zelf zijn wij voorstander van een flipcase, dit omdat het toestel (voornamelijk het scherm) goed beschermd is, echter een nadeel hieraan is, je moet hem vaak openklappen om je scherm te kunnen zien en te kunnen gebruiken (er zijn wel flipcases waar je het scherm wel deels kan bedienen).

Heb je liever iets waar je gehele toestel in zit? Dan heb je ook de keus voor een pouch, een soort zakje waar je toestel in gaat. Of je kan ook kiezen voor een portemonnee hoesje, een ruim aanbod is er zeker. Neem bijvoorbeeld de Huawei Y6 2 Compact hoesjes, keuze genoeg.

Waar je nou echt op moet letten met de aanschaf van een hoesje, dat is echt afhankelijk van je situatie. Mensen die wat erg zuinig op het toestel zijn, kunnen voldoende hebben aan eenflipcase of een pouch/portemonnee hoesje. Mensen die vaak klussen/bezig zijn, kunnen beter een case of bumper om hun toestel doen. Dit beschermd weer beter tegen vallen en stoten. Wat wij dan wel adviseren is een screenprotector te gebruiken, dit om krassen op het scherm te voorkomen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.