Volgende topmodel van Sony is onderweg

Het is nog niet lang geleden dat Sony de Xperia Z2 aankondigde. Het bedrijf presenteerde op het Mobile World Congress 2014 de opvolger aan van de Xperia Z1. Nu zal het bedrijf naar alle waarschijnlijkheid alweer met het volgende topmodel komen. Het betreft de Sony Xperia Z3. Het is niet de eerste keer dat Sony binnen 6 maand een nieuw topmodel presenteert, want ook tussen de release van de Xperia Z1 en Z2 zat slechts 6 maanden.

Het nieuwe topmodel van Sony zal geen gigantische veranderingen hebben, het zal alleen een kleine update zijn van de specificaties van de Xperia Z2. 6 maanden is te kort om grote veranderingen aan te brengen aan het toestel. Uiteindelijk zal de Xperia Z3 genoeg verandert zijn om het toestel na 6 maanden alweer te presenteren als het volgende topmodel. Het is goed mogelijk dat Sony het toestel aankondigt tijdens de IFA-beurs in september van dit jaar.

Wat kunnen wij verwachten van de Xperia Z3

Sony heeft nog geen officiële specificaties van het toestel naar buiten gebracht maar zoals het tegenwoordig gaat draait de geruchtenmolen op volle toeren. Uit de laatste berichtgevingen omtrent de Sony Xperia Z3 kunnen wij opmaken dat het toestel inderdaad een kleine update betreft ten opzichte van de Xperia Z2. Wil u meer informatie over de Sony Xperia Z3? Kijk dan op deze website. Bier blijft u op de hoogte van de laatste geruchten van deze nieuwe smartphone van Sony.

Ultra dun toestel

Het toestel zal qua uiterlijke kenmerken ontzettend veel lijken op de Xperia Z2, maar het zal wel ongelooflijk dun worden. Volgens de geruchten zal het toestel slechts 7 millimeter dik worden en bijna geen randen hebben naast het scherm. Als de geruchten kloppen zal de Xperia Z3 1 millimeter dunner zijn dan zijn voorganger. Dit is een hele verbetering als we het hebben over de uiterlijke kenmerken van het toestel.

Processors stellen teleur

Er werd vanaf meet af aan gehoopt dat Sony het toestel zal voorzien van een Snapdragon 805 chip, de nieuwste chip van Qualcomm. Dit is echter niet het geval volgens de laatste berichten heeft het toestel een Snapdragon 801 chip, het betreft dezelfde chip als in de Xperia Z2 evenals het werkgeheugen wat ook op 3 GB zal blijven hangen.

Camera blijft hangen op 20,7 megapixel

De Xperia Z2 is uitgerust met een 20,7 megapixel camera en ook voor de camera specificaties geldt dat Sony hier weinig tot niets aan zal gaan veranderen. Zoals wij al in het begin van dit artikel vermeld hebben is de Sony Xperia Z3 een kleine update en moeten er geen gigantische veranderingen verwacht worden.

Slechts een display met een resolutie van 1080p

Het display van het het toestel wordt niet voorzien van een Quad HD scherm, maar slechts met een display met een resolutie van 1080p. Er is in de geruchten veel gesproken over een Quad HD scherm maar dit is niet aan de orde. Het enige toestel in Nederland die een Quad HD display heeft is de LG G3 en de hoop was gevestigd op Sony, dat zij als eerste volgende zouden komen met een beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Release eind september 2014

De release van de Sony Xperia verwachten wij eind september. Als Sony het toestel op de IFA-beurs in Berlijn presenteert is een release in september mogelijk. De IFA-beurs is een jaarlijks terugkerend evenement in Berlijn en is de grootste beurs voor consumenten elektronica.

Compacte versie gelijktijdig gepresenteerd

Een opmerkelijk gerucht is dat Sony niet allen de Xperia Z3 gaat aankondigen tijdens de Ifa in Berlijn. Het bedrijf komt gelijktijdig met een compacte versie van het nieuwe topmodel. De Sony Xperia Z3 Compact is niet de opvolger van de van de Xperia Z2, want deze is nooit uitgebracht. De compacte variant volgt dus direct de inmiddels jaar oude Xperia Z1 Compact op.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.