Vernieuwing op het gebied van Smartwatches

Iedereen heeft inmiddels wel een smartphone, dus dan is het tijd voor vernieuwing. Mensen willen graag het nieuwste van het nieuwste hebben, en technologie bedrijven spelen daar graag op in door te innoveren. Om je smartphone verder uit te breiden kun je een smartwatch aanschaffen. Wat is er te kiezen?

Pebble
Dit was een van de eerste bedrijven die met een echte smartwatch kwam. En tevens het meest succesvolle Kickstarter-project ooit. Het grote voordeel van de Pebble ten opzichte van concurrenten is misschien wel het scherm. Waar alle andere fabrikanten een smartphone scherm in hun smartwatches plaatsen, kiest Pebble voor een e-ink scherm zoals we dat kennen uit e-readers. Na de Pebble en de Pebble Steel, is het nu tijd voor de Pebble Time en de Pebble Time Steel.

Android Wear
De versie die Google heeft ontwikkeld voor smartwatches die op Android draaien, krijgt mogelijk een nieuwe functie. Door de update voor Android Wear wordt het mogelijk om de wifi-functie van het horloge in te schakelen. Op die manier kan het horloge zelfstandig verbinding maken met een wifi-netwerk, zonder dat er een verbinding met een Android telefoon noodzakelijk is. Na de update is het ook mogelijk om de smartwatch te besturen door middel van gebaren. Zo kan de gebruiker scrollen door notificaties, door zijn pols te kantelen. Het is echter nog niet bekend wanneer deze update uitrolt.

Apple Watch
Als tech-gigant kan Apple natuurlijk niet uitblijven met een smartwatch. In september 2014 kondigde Apple al een smartwatch aan, maar het grootste deel van de details werd gisteren pas bekend. Er komen twee formaten op de markt: 38mm en 42mm. De vormgeving is vierkant en zal beschikbaar zijn in verschillende materialen. De duurste versies krijgen een behuizing van 18-karaats goud, maar er komen ook goedkopere varianten: een versie met een kast van roestvrij staal en de goedkoopste versie krijgt een aluminium behuizing. Naast de verschillende materialen van de kast kan de koper ook kiezen uit een zestal verschillende bandjes. Het goedkoopste model gaat €399 kosten en de duurste gaat de winkel uit voor €18.000.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.