Veel voorkomende reparaties bij smartphones

imagesWanneer je veel apps gebruikt, gebruik je je smartphone of tablet natuurlijk ook veel. Het kan hierbij gebeuren dat u apparaat kapot gaat. U laat uw telefoon vallen en het scherm barst, uw telefoon gaat kopje onder in het zwembad of uw telefoon kan ineens geen verbinding maken met uw WiFi. Dit is natuurlijk erg vervelend en natuurlijk wilt u dat uw telefoon weer zo snel mogelijk werkt. Denkt u dat u de enigste bent die dit overkomt? Nee, veel mensen hebben last van een kapotte smartphone. Welke reparaties voert een reparatiecentrum het meest uit? Hier vindt u een top 3.

Een kapot scherm

Het is tegenwoordig niet bijzonder meer, mensen met een barst in hun scherm. Een barst in het LCD is meestal het gevolg van het laten vallen van de smartphone. Het gebeurt nogal eens dat bijvoorbeeld een iPhone op de grond valt, soms heeft u geluk, maar het gebeurd (te) vaak dat het iPhone scherm kapot is. Wanneer u uw schermt wilt laten maken, kunt u naar een reparatiecentrum gaan of u kunt zelf proberen uw scherm te vervangen. Een reparatiecentrum hoeft in sommige gevallen alleen het glas van het scherm vervangen. U heeft dan geluk, de reparatie zal goedkoper zijn aangezien ze het LCD niet hoeven te vervangen. Wanneer u het scherm zelf vervangt zult u altijd het hele scherm moeten vervangen. Wanneer uw scherm weer helemaal heel is, zult u merken dat u weer plezier heeft met u telefoon. Filmpjes kijken is ineens weer aangenaam en u kunt berichtje altijd helemaal lezen zonder het scherm te hoeven draaien omdat u de tekst anders niet kan lezen.

Dock connector kapot

Uw telefoon laad niet meer op en kan ook geen verbinding maken een aangesloten computer. Dit kan betekenen dat de oplader kapot is,

maar het komt ook vaak voor dat de aansluiting in de telefoon kapot is. Wanneer deze aansluiting (ook wel dock connector genoemd) kapot is, kunt u uw telefoon al snel niet meer gebruiken omdat u uw smartphone/tablet niet kunt opladen. Uw dock connector zal dan vervangen moeten worden. Ook dit kan u laten doen door een reparatiecentrum, maar ook deze reparatie kunt u zelf uitvoeren. Bij een iPhone reparatie heeft u bijvoorbeeld wel de juiste iPhone onderdelen, een reparatiesetje en de wat handigheid in de vingers nodig. De telefoon/tablet zal opgeschroefd moeten worden en de oude dock connector zal vervangen moeten worden met de nieuwe. Als dit gebeurd is, kunt u uw telefoon weer dichtschroeven en kunt u uw apparaat weer gebruiken zoals u gewend bent.

Waterschade

Het gebeurt wel eens dat een telefoon in een plas water valt, buiten blijft liggen tijdens de regen of een duik maakt in het toilet. U zult dan snel moeten reageren en de telefoon direct uit het water moeten halen en de telefoon uit zetten. Leg de telefoon vervolgens in een afgesloten bak met rijst en ga naar een reparatiecentrum. Een telefoon met waterschade is immers niet zelf te repareren. Het reparatiecentrum kan u vaak helpen met een device met waterschade. Waterschade is echter wel de meest voorkomende rede dat een telefoon total loss wordt verklaard (de telefoon repareren is dan duurder dan een nieuwe telefoon kopen). Met wat geluk kan de telefoon wel gerepareerd worden. U heeft dan geluk gehad. Laten we hopen dat het een goede waarschuwing was voor u dat u in de toekomst niet uw telefoon niet meer laat vallen.

Woon jij in de omgeving van Den Bosch en is jouw iPhone stuk? Laat dan je iPhone repareren in Den Bosch.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.