Vanaf de zomer Android apps te delen onder familieleden

Google heeft aangekondigd dat het vanaf de zomer mogelijk is om apps onder familieleden te delen. De optie komt per 2 juli beschikbaar maar geldt niet direct voor betaalde apps welke zijn gekocht voor deze datum.

De nieuwe optie heeft de naam Family Library meegekregen en geeft de mogelijkheid om betaalde apps te delen met maximaal 6 familieleden. Ontwikkelaars hebben de optie om Family Library al beschikbaar te maken in de huidige apps, maar of de ontwikkelaars dit gaan doen is de vraag. Per 2 juli is de optie standaard.

Hoe de nieuwe functie precies gaat werken is nog niet bekend. Hoe Google de controle wil uit gaan voeren of een account daadwerkelijk onder de familieleden valt is ook nog onduidelijk. De nieuwe functie maakt het in ieder geval een stuk makkelijker voor ouders om apps voor de kinderen te kopen zonder een betaaloptie toe te moeten voegen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.