Review: U8 Smartwatch, een super budget smartwatch

Op dit moment zijn er veel smartwatches op de markt in verschillende prijsklasses. Wij hebben besloten om er één te pakken uit het budget segment en de keus is gevallen op de U8 Smartwatch.

Een goed uitziende, simpele smartwatch die zowel met iOS (minimaal 8.1) als met Android werkt. Je kan makkelijk via Bluetooth de smartwatch verbinden met je smartphone en vervolgens je telefoon bedienen met een paar vingertikken op je pols!

De installatie van de smartwatch stelt eigenlijk niks voor. Het is een kwestie van de taal, tijd en verbinding met je telefoon instellen. Het enige wat ons opviel is dathet makkelijker is om de telefoon te laten zoeken naar de smartwatch dan andersom. Wij hadden wat moeite met het verbinden via bluetooth vanaf de smartwatch.

Nadat de smartwatch verbonden is synchroniseert hij automatisch je contacten welke je makkelijk en snel kan opzoeken en bellen. Ja, je kan ook bellen met de smartwatch! Als je de app op je telefoon hebt, dan laat de smartwatch ook de berichtjes (SMS, WhatsApp) op je scherm zien, erg handig als je bijvoorbeeld in vergadering bent.

Functies
Je vraagt je dan af, welke functies heeft de smartwatch nog meer? Het zijn er genoeg! Zo zit er een rekenmachine, stappenteller, stopwatch, anti diefstal, SMS, telefoonboek, oproepgeschiedenis, kalender, wekker, remote camera, FM radio op. Kortom zeer veel functies voor een degelijke prijs.

Batterij
Over de batterij van het apparaatje is nog wel wat te zeggen. In standby haalt de smartwatch zo’n 48 uur, bij gebruik 1 dag en als je belt, dat is de batterij met 2 uur leeg. Opzich is het ruim voldoende om je een dag te redden. Als de batterij leeg is kan je deze makkelijk opladen met het bijgeleverde USB kabeltje (er is geen adapter bijgeleverd) welke je makkelijk op bijvoorbeeld je PC of laptop aan kan sluiten of natuurlijk de adapter van je telefoon. De batterij heeft een capaciteit van 230mAh. Het opladen van de batterij duurt ongeveer een uur.

Scherm, bandje en afmetingen
Het scherm heeft een resolutie van 128×128 pixels en is 1,48 inch. Hier hoef je natuurlijk geen HD kwaliteit van te verwachten, maar is ruim voldoende.

Het bandje van de smartwatch is gemaakt van rubber en kan je in verschillende maten zetten. De lengte van het bandje is 24,8 cm. Door de flexibiliteit van het bandje is het prettig om te dragen.

De smartwatch is wat aan de grote kant en heeft afmetingen van 25,5x4x1 cm. Dit maakt het een redelijk “opvallende” smartwatch.

Specificaties
Materiaal: Staal + Siliconen rubber
Bluetooth versie: Bluetooth V3.0 + EDR
Bluetooth-protocol: A2DP + HFP 1.5 + HS P 1.2
Bereik van Frequentie: 2,4 GHz
Ambient Noise: =75dB
Zendbereik: = 10m
Taalondersteuning: Engels, Frans, Spaans, Portugees, Koreaans, Italiaans, Duits, Indonesisch, Fins, Thai, Turks, Russisch, Arabisch, Zweeds
Oplaadtijd: ongeveer 1 uur
Spreektijd: ongeveer 3 uur
Muziek Play Time: ongeveer 6 uur
Standby-tijd: ongeveer 160 uur
Voeding: Ingebouwde 230mAh oplaadbare batterij

Conclusie
Wij zijn tevreden over de smartwatch. Het is zeker een aanrader als je een goede budget smartwatch zoekt welke beschikt over alle functies die je eigenlijk in het dagelijks leven gebruikt op je mobiele telefoon. Voor de prijs, a €20,- hoef je hem zeker niet te laten liggen. Mocht je nog een vaderdagcadeautje zoeken? Dan is deze U8 Smartwatch zeker een aanrader!

U8

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.