Tweede versie Fairphone deels modulair

In navolging van de eerste Fairphone, een smartphone van Nederlandse bodem, zal de tweede versie uitgebracht gaan worden. De nieuwe versie zal makkelijk te repareren zijn daar het apparaat deels modulair is geworden. Dit maakt het makkelijker om bepaalde onderdelen te vervangen als ze defect zijn.

Het onderliggende systeem is zo ontwikkeld dat ze zonder bedrade verbinding contact met elkaar hebben en enkel vast zitten met enkele schroefjes en het scherm zit enkel met een paar klemmetjes vast. Dit maakt het een stuk makkelijker om onderdelen te vervangen van de telefoon.

De nieuwe versie van de smartphone is geheel door het bedrijf zelf ontwikkeld. De eerste versie is voortgeborduurd op een bestaand ontwerp. Met de Fairphone wil het bedrijf een smartphone maken welke zo min mogelijk mineralen gebruikt uit conflictgebieden en het moet zo eerlijk mogelijk gewonnen worden (denk hierbij aan Fairtrade).

Enige specificaties van het nieuwe toestel, het heeft een Full HD scherm van 5 inch, is voorzien van 32GB intern opslag, een 8MP camera en het kloppend hart is een 2,2GHz Quadcore processor. Het nieuwe toestel is vanaf de zomer te bestellen voor een prijs van € 525.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.