Touch 3D beperkt zich vooralsnog vooral tot homescreen

De iPhone 6s is sinds afgelopen maand ook in Nederland bij alle providers verkrijgbaar en daarmee hebben we ook in ons land eindelijk de kans gekregen om kennis te maken met het nieuwe 3D Touch-display. Erg spannend is de nieuwe functionaliteit die het nieuwe display introduceert echter nog niet, veel apps moeten het vooral hebben van snelkoppelingen op het homescherm.

De meest populaire apps hebben inmiddels een update ontvangen en zij kunnen vanaf het homescherm worden geopend door zacht op het pictogram te drukken, terwijl er een menu met snelkoppelingen kan worden geopend door hard op het pictogram te drukken. Vanuit het menu met snelkoppelingen is het bijvoorbeeld mogelijk om direct vanaf het homescherm naar het schrijven van een email, het posten van een tweet of het schrijven van een Whatsapp-bericht te gaan.

Hoe Touch 3D het beste in apps kan worden gebruikt lijkt voor veel ontwikkelaars nog een vraagteken. In veel gevallen is er nog geen of zeer beperkte ondersteuning voor Touch 3D in apps. Hoewel veel ontwikkelaars enthousiast hebben gereageerd op het nieuwe display en ervan overtuigd zijn dat het uiteindelijk de gebruikerservaring sterk zal verbeteren, is er op dit moment nog geen goede implementatie gevonden en zullen we dus nog even geduld moeten hebben.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.