Tips voor het besparen van MB’s met populaire apps

Verschillende populaire apps zorgen ervoor dat je snel door je internetbundel heen bent.  In dit artikel lees je een paar tips om minder tot geen MB’s te verbruiken van je internetbundel.

Facebook
Social media apps als Facebook verbruiken veel MB’s door de video’s en foto’s. Of je deze bestanden nu wel of niet bekijkt, toch worden ze wel geladen. Door in te stellen dat video’s niet meer automatisch worden afgespeeld, bespaar je MB’s. Bij Instagram en Facebook is dit mogelijk bij instellingenmenu van de apps.

WhatsApp
Met WhatsApp kan je gratis berichten, foto’s, video’s en gesproken berichten sturen. Door het versturen van foto’s en video’s verbruik je veel MB’s. Door in de app bij de instellingenmenu in te stellen dat je de bestanden niet automatisch wil downloaden, bespaar je MB’s.

YouTube
Video’s streamen kost de meeste MB’s. Mocht je toch willen streamen, doe dat dan via wifi of niet via HD. Uitzetten van HD kan via instellingenmenu van YouTube.  Deze hoge resolutie verbruikt namelijk meer MB’s dan lagere resoluties. Hieronder zie je hoeveel MB het streamen van een video van tien minuten in verschillende resoluties ongeveer kost.

simyoyoutube

Spotify
Afhandelijk van de kwaliteit van het liedje,  kost streamen al 5 MB. Hoe hoger de afspeelkwaliteit, hoe meer MB’s je verbruikt. Je kan in het instellingenmenu van Spotify bepalen welke kwaliteit je streamt. Voor 10 euro per maand heb je Spotify premium en kan je offline muziek luisteren.

simyoyoutube

Google Maps
Tegenwoordig gebruiken veel mensen hun smartphone als navigatiesysteem. Door het laden van de wegenkaart verbruik je MB’s. Download de kaart de wegenkaart van tevoren en verbruik geen MB’s.

Internetbrowser
Het laden van een fotowebsite kost relatief veel MB’s. Bij nieuwswebsites is dit niet het geval. Sommige browsers, zoals Chrome, hebben een databesparende modus die je via het instellingenmenu van de app activeert.

MB’s bijkopen? Dat kan bij Simyo.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.