Tip: WordFeud (iOS/Android)

De laatste tijd zien we dat veel mensen het hebben over WordFeud. Een spel dat je online tegen elkaar kunt spelen én dat cross-platform werkt.

Wat is het nu eigenlijk? Simpel gezegd is het Scrabble; maar dan online. Je kiest een tegenstander uit, dat kan op basis van een specifieke gebruikersnaam, maar ook via bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Je stuurt dan een verzoek; waarin je aangeeft welke taal je wilt gebruiken (momenteel kan je kiezen uit Engels, Spaans, Frans, Nederlands, Noors, Zweeds en Deens…) en je geeft aan wat voor bord je wilt gebruiken.

Je kan kiezen uit twee typen borden: normaal en random. Bij het normale bord zijn de ‘speciale vakken’ (Double Letter of DL, Triple Letter of TL en dat dan ook voor woorden) verdeeld in een normale stervorm (net als bij ‘Scrabble’ voor wie dat nog kent..) en op het random bord zijn deze vakjes logischerwijs random geplaatst.

Je kan meerdere tegenstanders tegelijkertijd bespelen, en tussen de ‘zetten’ mag maximaal 72 uur zitten. Langere pauzes dan dat zorgen ervoor dat het spel stop en je eigenlijk opgeeft; de ander wint dan. Kortom; een nieuwe take op een al heel oud spel: het idee van het spel dat later Scrabble zou worden stamt al uit 1938!

WordFeud is gratis te downloaden in de Appstore en de Market. Overigens is er ook een betaalde versie zonder reclame.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.