Tip: Stroom besparen op je smartphone

Iedereen kent het wel dat de batterij van je telefoon nogal snel leeg is. Een zoektocht op het internet heeft ons een leuk lijstje met tips opgeleverd. Nu hebben wij hier een top 10 van gemaakt. Sommige dingen zijn voor de hand liggend, en sommige dingen denk je niet zo snel aan. Misschien heb je er wat aan!

1. Zorg dat je onnodige Apps uitschakelt die je op dat moment niet nodig hebt maar wel steeds voor je up-to-date blijven. Dit kan middels verschillende Apps als Application-Killer.
2. Je kunt de helderheid van je telefoon verlagen. Wij raden aan dit op “automatisch” te zetten zodat het beeldscherm het zelf aan de omgeving aanpast, ook stukken beter voor je oogjes.
3. Schakel je Wi-Fi, GPS en Bluetooth alleen in als je ook daadwerkelijk naar een netwerk wilt zoeken en er gebruik van wilt maken.
4.  Tijdelijk je internet uitschakelen. Dit is ook erg geschikt voor in het buitenland als je meerdere dagen op reis bent. Omdat het vaak moeilijker is om een netwerk te vinden gebruikt je telefoon ook meer stroom. Let maar eens op hoelang je telefoon het ineens doet!
5. Wil je toch niet gestoord worden en alleen de overige functies gebruiken zoals bijvoorbeeld muziek kun je de vliegmodus inschakelen, dit heet ook wel Airplane-Mode.
6. Zet je telefoon op stand-by als je het weinig gebruikt en uit mocht je het langere tijd niet gebruiken.
7. Als je accu vol is, haal dan de stekker uit het stopcontact. Dit is voordelig voor zowel je eigen stroomverbruik en verslechterd de kwaliteit van je accu.
8. Zorg voor een koele plek voor je telefoon.
9.  Voordat de accu helemaal leeg is, is het belangrijk dat je het oplaad voordat het helemaal uitvalt.
10. Zet je telefoon ook ‘s nachts uit wanneer je slaapt. Check wel van te voren of de wekker-functie nog aan staat als de telefoon uit is mocht je deze functie aan hebben staan.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.