Tip: Streamzoo (Android/iOS)

Veel van jullie kennen waarschijnlijk Instagram wel. Een foto-applicatie waarmee je wat leuke  dingen kan doen met je foto’s. Een noemenswaardige “Concurrent” is Streamzoo. Streamzoo is net als Instagram een gratis applicatie welke het mogelijk maakt om je foto’s te bewerken en op te leuken. Echter moet je bij Streamzoo wel een gratis account aanmaken of inloggen met Facebook of Twitter.

Qua interface is Streamzoo vergelijkbaar met Instagram, echter bied Streamzoo meer mogelijkheden om je foto’s te manipuleren. Zo kan je er meer filters overheen halen, heb je meer mogelijkheden qua randen, kan je aanpassingen doen met kleur. Dat is niet het enige, door foto’s te uploaden verdien je Badges (ala FourSquare). Tevens wordt er op de site een Leaderboard bijgehouden, en kan je zien op welke plaats je staat.

Via de website van Streamzoo kan je je account beheren. Dat wil zeggen, je kan hier ook je foto’s bekijken, wijzigen en verwijderen. Als je minimaal 1 foto hebt geupload en 5 volgers hebt, dan heb je zelfs de mogelijkheid om foto’s via de website online te zetten. Ook kan je op de website’s foto’s van anderen bekijken en deze gebruikers gaan volgen.

Terugkomend op de applicatie, je hoeft niet persee een foto te maken die je kan bewerken. De applicatie biedt ook de mogelijkheid om een foto uit je gallerij te kiezen. Voor elke filter-/aanpassingssoort is een apart knopje gemaakt. Dit houdt de applicatie simpel, overzichtelijk en erg gebruiksvriendelijk. In het begin denk je, zitten er niet te veel opties in? Maar na even met de applicatie gespeeld te hebben, blijkt dit niet het geval. Er zitten precies genoeg opties in om het leuk te houden.

Streamzoo biedt ook de mogelijkheid om video’s te uploaden. Deze optie is gewoon recht-toe recht-aan en biedt geen bewerkingsmogelijkheden.

Onze conlusie is; Een zeer leuke applicatie als je van fotografie houdt. Het blijft leuk om de applicatie te gebruiken. De applicatie is zeker een aanrader om ter vervanging of om naast Instagram te gebruiken.

Je kan de Android versie hier downloaden. (gratis)

Je kan de iOS versie hier downloaden. (gratis)

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.