Tip: Shopboard, de app voor koopjesjagers

Huppakee, snel die Nee-Nee sticker op je brievenbus plakken want al die stapels papier zit toch eigenlijk niemand op te wachten? Maar als echte koopjesjager kun je niet zonder natuurlijk! Nu is er de oplossing; Shopboard dus! Shopboard is een app waarbij je aanbiedingen van een flink aantal winkels kan zien, beoordelen en delen met je vrienden.

Hoe het werkt? In het hoofdmenu zie je elf categorieën van winkels. Zoals Doe-Het-Zelf, Warenhuizen. Drogisterijen en Elektronica. Kies je voor bijvoorbeeld supermarkten dan kun je kiezen tussen de bekende grote supermarkten maar ook de regionale supermarkten zoals  Coop en Spar zijn vertegenwoordigd. Je kunt zelf kiezen welke winkels je wel en niet ziet, heb je dus wel een Coop in de buurt maar geen Spar dan kun je dit selecteren. Zo kies je dus alleen de winkels die jij de moeite waard vind.

Als je kiest voor een winkel zoals H&M dan krijg je daarna een aantal subcategorieën waar je voor kan kiezen, dames, heren, kinderen etc. Dat is handig want zo kun je goed specificeren wat je wilt. Ook kun je kiezen voor het hele aanbod. Wat ook leuk is dat je kunt zoeken naar aanbiedingen, kies je bijvoorbeeld brood, dan krijg je alle broodaanbiedingen te zien.

Je kunt dus producten beoordelen met een duimpje omhoog of naar beneden. De producten met de meeste duimpjes omhoog komen dan in het tabblad ‘Uitgelicht’ te staan. Waardoor je dus precies kan zien welke aanbiedingen zeker de moeite waard zijn. Ook kun je producten toevoegen aan je List, je boodschappenlijstje dus! Dan kun je later snel terugzien wat je ook alweer wilde kopen. Als een winkel online verkoopt linkt de app je door naar de website van de desbetreffende winkel.

Bij aanmelding kun je ook kiezen om je account te koppelen aan je facebook account. Dan kun je acties en aanbiedingen delen met je vrienden en deze beoordelen, ook kun je berichten op twitter plaatsen.

De app is vrij nieuw en toen ik hem vorige week op de iPad installeerde viel me direct op dat het aanbod beperkt is, niet alle winkelketens zijn vertegenwoordigd in de app en bij sommige winkels staan maar weinig aanbiedingen maar inmiddels zijn er al weer flink wat winkels toegevoegd. Wat ik zelf zou veranderen, dat wanneer je zoekt naar bijvoorbeeld brood, je ook de aanbiedingen krijgt van de winkels die je niet hebt geselecteerd. Maar echt storend is dit niet.

Conclusie? Een functionele, vrij nieuwe app met wat kinderziektes, de plaatjes laden wat traag en er zijn nog weinig beoordelingen van andere gebruikers van de app. Maar deze app is een echte must-have voor de dames en heren die elke week onder de brievenbus liggen te wachten tot de nieuwste folders binnenkomen. Niet meer acties missen omdat je partner de folders heeft weggegooid. Ik laat hem in elk geval op mijn iPad staan, of dat uiteindelijk goed is voor mijn portemonnee is de vraag want het is nu wel heel makkelijk zoeken naar aanbiedingen!

Je kan Shopboard hier downloaden (gratis)

De laatste ontwikkelingen van de app kan je hier vinden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.