Tip: Overal een app voor?

De apps vliegen je tegenwoordig om de oren en praktisch overall is er wel een app voor te verkrijgen, maar we hebben nu een aantal apps ontdekt die we niet zo snel verwacht hadden. Apps voor cannabis kwekers en gebruikers. Natuurlijk weet iedereen dat sommige mensen wiet kweken en zeker nu de wietpas in het leven is geroepen zal deze groep in Nederland gaan groeien. En zo is er dus ook een hele markt voor marijuana apps. Er zijn cannabis kweek app, een ‘Seed Counter’ app, diverse jointdraai apps en voor mensen in Amerika zijn er talloze apps om het meest nabije Medical Marijuana verkooppunt te vinden.

Voor de kweker is zo’n app best handig. Nou hebben wij zelf natuurlijk nooit gekweekt, maar wiet kweken is natuurlijk best een complex proces waar een hoop bij komt kijken. Wietzaden bestellen vanaf het internet is tegenwoordig net zo gemakkelijk als het bestellen van een nieuwe telefoon en ook alle andere benodigdheden kun je in Nederland gewoon laten bezorgen door de diverse online growshops. Maar hoe veel licht hebben de plantjes nodig en welke voeding? Hoe de geur tegen te gaan zodat de buren niet argwanend worden? Dit zijn allemaal dingen waar een leek nog nooit over na heeft hoeven denken maar waar een hoop kwekers dagelijks mee te maken hebben.

Het schijnt dat er in Nederland toch zeker wel meer dan een 500.000 kilo cannabis gekweekt wordt elk jaar. De ‘Medical Marijuana GrowApp’ is een app die je goed op weg kan helpen. Hij staat vol met benodigde tutorials over bijvoorbeeld licht en voeding en kan ook de kweker helpen problemen op te lossen. Ook bevat de app een cannabis woordenboek voor de kweker die niet helemaal bekend is met alle termen in de cannabiswereld.

Een andere “handige” app die we tegenkwamen is de ‘Joint 4 Dummies’ app. Deze app is voor alle mensen die niet zo handig zijn met het hanteren van lange vloei maar toch eens een mooie joint willen bouwen. In deze app zijn allerlei instructies te vinden voor het draaien van de meest moeilijke en absurde joints, maar ook het draaien van een “normaal” jointje wordt duidelijk uitgelegd met tekst en beeld. Handig voor de beginnende draaier maar tevens voor gevorderden.

Toch maar zo’n wietpas aanvragen dus?

Je kan de app hier downloaden

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.