Tip: KookJij recepten app (iOS)

Wat eten we vandaag? Een vraag die veel mensen hebben…. KookJij, de receptensite van de BeNeLux heeft hier een oplossing voor. De KookJij recepten applicatie. De applicatie zoekt in 16.000 recepten, dus er is voor elk wat wils.

Tevens biedt de applicatie de mogelijkheid om een eigen receptenboek aan te leggen door favorieten aan te maken. Mocht je echt niet weten wat je wilt koken, dan kan je ook de Shake-Jij optie gebruiken. De applicatie zoekt dan een willekeurig recept. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is even schudden met je iDevice.

Wat ook een leuke optie is, stel je hebt een leuk recept gevonden en wil deze delen met andere mensen? Met 1 druk op de knop kan je het delen via Twitter. Als je denkt dat dit alles is, nee. Je hebt ook de mogelijkheid om een boodschappenlijstje aan te maken. Dit kan op twee manieren. Je kan direct vanuit een recept de ingrediënten toevoegen, en je kan handmatig de ingrediënten toevoegen. Dit is erg handig als je de boodschappen voor het recept moet doen.

Om recepten te kunnen zoeken met het programma ben je wel een internetverbinding nodig. Het boodschappenlijstje is uiteraard wel offline benaderbaar.

De applicatie is er in twee varianten. Een betaalde versie (€1,59) zonder reclame en een gratis versie met reclame.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.