Tip: KookJij recepten app (Android)

kookjijWat eten we vandaag? Een vraag die veel mensen hebben…. KookJij, de receptensite van de BeNeLux heeft hier een oplossing voor. De KookJij recepten applicatie. De applicatie zoekt in ruim 21.000 recepten, dus er is voor elk wat wils.

Als de applicatie wordt opgestart dan begin je met het recept van de dag. Door naar links op naar rechts te swipen kom je of bij de categorieën of bij de column. Onder de categorieën kan kan je uit diverse dingen kiezen als “Bijgerechten” “Hoofdgerechten” “Sauzen” etc… Eenmaal een categorie gekozen kom je bij de recepten uit. Boven in het scherm heb je de mogelijkheid om een andere subcategorie te kiezen.

Als je een recept hebt gekozen, dan krijg je deze netjes en overzichtelijk in het scherm. Je ziet de naam van het recept, de beoordeling, voor hoeveel personen het is en de bereidingstijd. Hieronder zie je de ingrediënten en uiteraard de bereidingswijze.

Verder zit er nog een zoekoptie in de applicatie. Deze zit rechtsboven in het scherm. Als je op het vergrootglas tikt dan krijg je een zoekbalkje waar je je zoekterm in kan voeren. Zodra je de zoekactie uitvoert, krijg je alle resultaten te zien.

De gratis versie is voorzien van een reclamebalkje onderin het scherm. Deze is verder niet storend. Voor het gebruik van de applicatie is het wel nodig om een internet verbinding te hebben.

Je kan de gratis versie hier downloaden

Je kan de betaalde versie hier downloaden (€ 0,80)

Ook voor de iPhone is er een app, die kan je hier vinden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.