Tip: Glass Widget voor Android 2.2 & 2.3

In de Google Play Store kun je soms hele leuke widgets  vinden, zo vonden wij deze keer de Glass Widget, “Downloaden  vanaf de pc deze functie binnen de Google Play Store blijft enorm handig”. Omdat het deze keer om een widget gaat en niet om een applicatie zul je ook geen icoontje vinden in het menu van je telefoon, al de widget’s die op je telefoon staan vind je door te tikken en lang drukken op een lege plek op je home screen, ook de Glass widget vind je zo.

De news widget geeft je de mogelijkheid om news feeds toe te voegen, standaard mee geleverde feeds zijn; Google, BBC, Reuters, Wired, Techcrunch en Pocketnow. Met de klok/weer widget kun je de lokale tijd instellen, dit doe je door je locatie te delen met de widget dan worden de tijd en het weer van jou locatie weergegeven. De kalender widget synchroniseert “als je daar toestemming voor geeft” met  alle agenda’s op je telefoon, als er een agenda punt op een datum gepland staat zie je die in de widget met datum.

Je kunt de drie widgets geheel los van elkaar selecteren, dat betekend dus dat je kan kiezen voor de kalender, klok of nieuws widget op je scherm, of je kiest voor de all-in-one optie. Aanpassen van de update interval kan met de; tijd, datum, celcius of farenheit. Erg handig in deze widget is dat je bijvoorbeeld aan de klok widget een app kan koppelen. Door middel van tikken op  de tijd word er een app geactiveerd, je kan maximaal twee apps aan de widget koppelen.

De ontwikkelaar heeft zowel een gratis als een betaalde versie in de Play store gezet. De betaalde versie heeft als extra dat je de kleur kan aanpassen van de achtergrond. De widget ruim twee weken geprobeerd op een android toestel met 2.3.7 in de twee weken geen enkele probleem gehad met de widget, tijd klopte, nieuws feeds waren up-to-date en het weer klopte ook prima.

Je kan de widget hier downloaden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.