Tip: GetGlue (iOS/Android)

Velen zullen nu denken “GetGlue? Wat is dat nou weer?!”. Toen wij het voor het eerst zagen hadden wij ook zoiets. Daarom hebben wij besloten het wat fijner uit te gaan leggen.

GetGlue is een Social Discovery Tool. Je kan met de applicatie inchecken op bijvoorbeeld boeken, TV shows, muziek, games, films en andere onderwerpen. Vind je iets leuk? Dan heb je de mogelijkheid om het te “liken”. Dit hoeft natuurlijk niet altijd. Je kan ook iets niet leuk vinden. Op basis van jou likes en checkins geeft het programma je advies over welke film je kan kijken of welke band je ook eens moet luisteren.

Uiteraard kan je, zoals op alle social networks, vrienden worden met anderen. Zo kun je van hun ook zien wat ze kijken, luisteren, lezen etc… en wat ze aanbevelen. Uiteraard is het inchecken en liken niet voor niets! Je kan namelijk zogeheten “Stickers” verdienen. Maar dat is nog niet alles! Heb je genoeg stickers verdiend, dan stuurt GetGlue ze daadwerkelijk naar je op!

Soms kom je in het programma tegen dat iets waar je op wil inchecken (nog) niet voorkomt. Wat je dan kan doen, is doormiddel van een plug-in in je browser, het item alsnog toevoegen. Echter moet het item wel voorkomen op de ondersteunde websites van de applicatie. Helaas is het aanbod met Nederlandse dingen op die pagina’s nog beperkt.

Je kan de applicatie hier (iOS) en hier (Android) downloaden. De applicatie is gratis. Voor de Android applicatie is minimaal Android 1.6 vereist.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.