Tip: Endomondo (iOS/Android/Blackberry)

Hou je van sporten en hou je dingen graag bij? Dan is Endomondo iets voor jou! Deze applicatie houdt namelijk bij wat je doet, hoelang, wanneer welke route je hebt gehad.

Door gebruik te maken van GPS houdt de applicatie bij wat je snelheid is, wat je route is, hoelang je er over hebt gedaan. Ook laat het zien hoeveel calorieën je verbrand hebt. Je resultaten worden vanuit de applicatie geupload naar de website van Endomondo. Hier heb je tevens de mogelijkheid om een koppeling met Twitter te maken.

Verder zie je zowel in de applicatie als op de website een overzicht van de dingen die je gedaan hebt. Als je op de website kijkt heb je gelijk een kaartje erbij welke laat zien hoe je gelopen bent. In de applicatie zelf kan je dit ook zien, echter dien je dan naar links te swipen om naar het volgende scherm te gaan.

Je kan je op de site registreren door simpel in te loggen met Facebook. Hierna kan je aangeven welke soort telefoon je hebt, je kan zoeken op type en besturingssysteem, vervolgens ontvang je een SMS met de juiste download link. De applicatie is zeker een aanrader, ook voor de minder sportieve mensen. Het is toch leuk om te weten hoever je loopt met bijvoorbeeld de honden, hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel hamburgers je verbrand hebt (ja je leest het goed ;)).

Het overzicht, als je inlogt op de site, laat ook zien hoeveel rondjes je om de wereld hebt gelopen (voor de wandelaars onder ons), hoeveel trips je naar de maan hebt gemaakt in totaal (tja…), wat je gemiddelde snelheid is, hoeveel workouts je hebt gedaan en wat de totalen zijn.

Je kan de website van Endomondo hier vinden.

De applicatie is gratis, net zoals het aanmaken van een account.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.