Tip: Endomondo

Als je inspiratie en motivatie wil opdoen tijdens de mooie zomer om te gaan sporten dan is de app Endomondo niet het einde van de wereld, maar het begin van het bijhouden van je sportprestaties d.m.v. een geweldige app. Met deze app kun je bijhouden welke afstand je fietsend, rennend, of lopend hebt afgelegd, hoeveel calorieen je hebt verbrand en wat de gemiddelde snelheid geweest is. De basis is simpel, maar gelukkig heeft endomondo nog veel meer te bieden. Denk aan work-outs, vrienden volgen, routes ontdekken, bijhouden en nog veel meer mogelijkheden. Deze app is gratis beschikbaar gesteld voor verschillende platformen: Android, Blackberry, iOS, Symbian en Windows Mobile.

Overigens is er ook een betaalde versie beschikbaar die extra features biedt zoals het delen van informatie op Twitter. De werking van deze applicatie is eenvoudig. Je geeft aan welke actieviteit je gaat doen en drukt op start om te beginnen. Op het scherm van je telefoon zie je vervolgens hoelang je bezig bent, hoeveel kilometers je hebt afgelegd wat de gemiddelde snelheid is en hoeveel calorieen je verbruikt hebt. Dankzij een koppeling met het gps-systeem van je smartphone zie je bovendien precies waar je loopt of fietst. In Google Maps wordt de route weergegeven. Met een klik kun je de route op je smartphone zien.

Wanneer je naar de website van endomondo gaat kun je zeer uitgebreid een analyse krijgen over je sportprestaties. Tevens is het ook mogelijk om van andere endomono-gebruikers routes op te vragen wat weer inspiratie kan geven voor nieuwe routes. Lengte en geweicht worden in persoonlijke profielkenmerken volledig in de analyse doorberekend. Zo wordt per tak van sport de calorieverbranding berekend. Ook heb je de mogelijkheden om je sportieve prestaties uit te wisselen met je vrienden, je zou deze contacten ook kunnen laten verlopen via Twitter of Facebook. Hierdoor neemt de interactie met je vrienden toe op een speelse en leuke manier.

Kortom: ben je serieus bezig met sporten en wil je jou sportprestatie nauwkeurig volgen, dan heeft endomondo de oplossing om dit te doen. De website is overzichtelijk en heeft bovendien de mogelijkheid om van alles aan te schaffen in de shop. Je maakt via endomondo optimaal gebruik van de nieuwe communicatie media. Wanneer een vriend gestart is met een workout dan krijg je hiervan een melding via Twitter. Een app met ongekende mogelijkheden!

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.