Tip: Draw Something (Android/iOS)

Iedereen kent het wel, van die simpele verslavende spelletjes waar je echt uren en uren mee bezig kan zijn en ze vervelen nooit. Zo is er nu een nieuwe rage namelijk “Draw Something”.
Dit verslavende spelletje is over gewaaid vanuit de Amerikaanse Appstore waar het al ongekend populair is. Je kan het spel zien als het nieuwe Wordfeud: spelers raden om de beurt wat de ander heeft getekend. Behalve op iOS er ook een Android variant.

Je beurt begint bij het uitzoeken van een opgave. Je krijgt drie keuzes. Een makkelijke levert één munt op, een gemiddelde twee en voor een moeilijke opdracht krijg je er drie. Als je klaar bent met tekenen, moet de ander raden wat het is geworden. Daarvoor beschik je over een plank met letters waarmee een woord gemaakt wordt.

Als het wordt geraden, ontvangen beide spelers de muntjes. Als een tekening echt niet te raden valt, mag de tegenstander passen. Ook heeft ieder een aantal bommen om verkeerde letters mee te verwijderen. Het leuke van Draw Something is dat je tegenspeler niet alleen je tekening aan het einde te zien krijgt, maar ook ziet hoe je tekent. Dat maakt het spel soms erg grappig en geeft het een sociaal aspect mee, ondanks het ontbreken van een chatmogelijkheid.

Download hier Draw Something (iOS, gratis)

Download hier Draw Something (iOS, € 0,79)

Download hier Draw Something (Android, gratis)

Download hier Draw Something (Android, €0,74)

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.