Tip: De Bieb Bende (Android)

Binnenkort verschijnt de kinderboeken serie “De bieb bende”, een duister avonturenverhaal voor kinderen vanaf 10 jaar. Aansluitend op deze kinderboeken serie is er een applicatie uitgebracht in Google Play.

In de applicatie volg je de vijf kinderen welke deel uit maken van het verhaal in de boekenserie. Door de personages wordt je uitgedaagd, leren ze je dingen en laten je dingen beleven. De uitdaging is om bijvoorbeeld spreekwoorden en gezegdes van Luca Littel op te lossen, sport vragen van Roy Leyder te beantwoorden en zo zijn er nog een aantal dingen.

Je vraagt je waarschijnlijk nu af, “wat is de bieb bende?”. Een club van vijf kinderen die er alles aan doen de geheimen van een geheimzinnige heuvel in hun dorp bloot te leggen. En dat gaat gepaard met moeilijke opdrachten, spannende avonturen en griezelige momenten. Dit alles is terug te lezen in het boek dat binnenkort verschijnt.

De applicatie sluit aan op de verhalen in de boeken, zo is ook te zien als je de applicatie opstart. Op het startscherm zie je de 5 personages uit het verhaal. Je kan elk van de personages aantikken, heb je dit gedaan, dan krijg je weer andere mogelijkheden. Zo heb je Valerie van Hoven, Valerie heeft de laatste tijd veel enge dingen meegemaakt welke ze maar wat graag met je wil delen. Hierbij kan je denken aan enge verhalen (ook is er een mogelijkheid om je eigen verhaal in te sturen) en enge beesten.

Het tweede personage is Melanie Wendersteen. Bij Melanie kan je een kaart trekken waar een spreuk op staat. Ook heeft Melanie Ja/Nee kaarten. Hiermee geeft ze antwoord op een brandende vraag die je  hebt.

Het derde personage is Luca Littel, Luca daagt je uit voor een spelletje over spreekwoorden en gezegdes. Ze weet zeker dat jij niet alles weet en wil hierover graag een spelletje met je spelen. Je krijgt 10 spreekwoorden of gezegdes te zien, en hierbij moet je de goede antwoord zien te vinden.

Het vierde personage, Roy Leyder daagt je uit om een spelletje te spelen over sport. Met hem kan je een test doen om te kijken hoeveel jij nou daadwerkelijk van sport weet. In het scherm verschijnt de naam van een sport en hier moet jij het juiste item bij zoeken. Deze dien je dan naar de naam te slepen.

Het laatste personage is Sander Rijkbroek. Sander heeft een heleboel weetjes over oude dingen. Hij wil je deze graag laten lezen. Zo weet Sander dingen over de Chinese Muur, Machu Picchu, het Pantheon en nog veel meer dingen. Sander is zeker bereid om dit allemaal met je te delen.

De applicatie is simpel en heel gebruiksvriendelijk in elkaar gezet, en zeker leerzaam voor kinderen vanaf 10 jaar. In de applicatie zijn ook nog koppelingen naar de Facebookpagina, het Twitter account en het YouTube-kanaal van de bende. Via de applicatie is het zeker mogelijk om kinderen spelenderwijs dingen bij te brengen.

Je kan de applicatie hier downloaden (gratis)

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.