Tip: Couverts.nl overal waar je bent restaurants zoeken en online reserveren (iOS/Android/Blackberry OS)

Couverts onderdeel van RTL Nederland heeft een applicatie uitgebracht waarmee je dag en nacht kunt reserveren bij een restaurant. Je voert in wanneer en met hoeveel personen je wilt eten en in een oogopslag zie je welke restaurants op dat moment genoeg plek voor je hebben. Als de prijs, keuken, de aankleding en de video (!) van het restaurant je aanstaan, kan je meteen reserveren. ‘Zoek, vind, boek” is de bij de app behorende slogan.

 

Wanneer je de app voor de eerste keer opstart, vraagt Couverts je locatie en onthoudt die voor de resultaten. Maar in tegenstelling tot andere apps waarmee je een restaurant uitkiest, krijg je de resultaten nog niet meteen te zien. Eerst mag je vijf dingen invullen: op welke plek wil je eten (standaard is dat je huidige locatie), op welke dag, in welk dagdeel, welke keuken moet het restaurant hebben en met hoeveel personen? Als je die vragen hebt beantwoord gaat Couverts op zoek. Alle resultaten die je met foto in beeld krijgt, hebben zich aangesloten bij de dienst van RTL Nederland. Ook zie je de niet-aangesloten restaurants. Die hebben geen foto en laten geen tafeltje reserveren vanuit de app. Je kunt dan uiteraard nog wel gewoon het restaurant bellen vanuit de app. Je kunt de resultaten in de eigen grijs-roze layout van Couverts op verschillende manieren weergeven.

Je kunt ze sorteren op populariteit (aantal duimpjes omhoog), prijs, naam en afstand. Bovenaan elke lijst zie je echter eerst de restaurants die zich bij Couverts hebben aangesloten. Van elke restaurant zie je in één oogopslag de naam, de plaats, de keuken, de afstand, het aantal duimpjes omhoog en de prijsklasse. Die wordt weergegeven in muntjes, waarbij twee munten staat voor een standaardprijs (zo’n 14 tot 20 euro per hoofdgerecht) en je daarboven in een duurdere klasse terecht komt. Één muntje wijst vanzelfsprekend op een goedkopere eetgelegenheid. Restaurants die zich hebben aangesloten zijn daarnaast dus voorzien van een foto, maar ook van een pictogram met vorkjes. Groen houdt in dat je meteen vanuit de app kan reserveren, een roze gekruiste bestekset houdt in dat er online geen tafels meer zijn te bespreken. Telefonisch proberen kan in dat geval altijd nog.

Op de detailpagina van een aangesloten restaurant zie je in verschillende tabbladen veel informatie. Zo zie je de menukaart met prijzen, meerdere foto’s, een omschrijving en soms zelfs video’s van het restaurant. Reserveren gaat met een grote groene knop onderin het scherm. Dat gaat in twee stappen. Eerst bevestig je de datum, het aantal personen, of je in een groep wilt zitten en op welk dagdeel je wilt komen. Nu kan je daaronder wél zien op welk tijdstip je terecht kan: die zijn in het groen weergegeven. In stap 2 vink je aan of het eventueel om een bedrijfsreservering gaat en vul je naam, e-mail en telefoonnummer in. Ook is er een veld waarin je speciale wensen kan invullen. Daarna is een reservering geplaatst en krijg je een bevestiging per mail of sms.

Couverts geeft momenteel voorrang aan de restaurants die aangesloten zijn bij de dienst. Dat zorgt ervoor dat er soms een wat rare volgorde in de resultaten te vinden is als je zoekt op bijvoorbeeld prijs of afstand: eerst zie je de ondersteunde restaurants en pas daaronder wordt er nauwkeurig aan je criteria voldaan. Als je dat eenmaal weet, merk je hoe goed de applicatie is. Hij ziet er verzorgd en fraai uit, werkt snel en heeft een handige reserveringsfunctie. Op het moment dat meer restaurants zich aanmelden bij Couverts, wordt het voor de app echter wel noodzaak de resultaten her te sorteren. Dát restaurants zich gaan aanmelden, ligt in de lijn der verwachting. De dienst wordt serieus aangepakt. Zo heeft de dienst een website en apps voor zowel iOS, Android en Blackberry OS.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.