Tip: Buienalarm (Android)

Iedereen kent buienradar wel, nu pakt buienalarm het net even iets anders aan. Eenmaal de applicatie opgestart, zie je een grafiekje waar je in kan zien hoeveel regen er om welke tijd gaat vallen. Dit kan je in tijdspanne van 5 minuten zien, samen met de hoeveelheid. In ons natte kikkerlandje is dat zeker handig.

De applicatie biedt ook een mogelijkheid om een widget op je homescreen te zetten, zo hoef je niet iedere keer de applicatie op te starten om te kunnen zien of het eventueel gaat regenen. Dat is niet het enige, in de applicatie zelf kan ingesteld worden wanneer je een waarschuwing wilt als het gaat regenen. Dit kan 5 minuten van te voren tot 2 uur. De telefoon gaat dan trillen en geeft met een iccoontje aan dat er neerslag wordt verwacht.

Verder bied de applicatie de mogelijkheid om radarbeelden te bekijken, echter dient hiervoor een andere applicatie geinstalleerd te worden, namelijk Rainy Days. Deze applicatie geeft radarbeelden welke je kan vergelijken met de beelden van Buienradar.

Je kan Buienalarm hier downloaden. (gratis)

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.