Tip: Autozine brengt nieuwe versie van iPad app uit

Autozine brengt een geheel nieuwe versie van de gelijknamige iPad app uit. Met deze nieuwe versie zegt het online auto-magazine “tijdschrift 2.0” te introduceren. In plaats van een statische kopie (“PDF”) die periodiek wordt ververst, biedt Autozine een tijdschrift op maat aan. Op basis van de voorkeur van de lezer, wordt een uniek magazine samengesteld dat continu wordt aangevuld. Daarnaast is een zoekfunctie toegevoegd, waarmee alle autotests en nieuwsberichten uit het archief van Autozine nu in tijdschrift-layout op de iPad beschikbaar zijn.

Begin 2011 bracht Autozine een auto-magazine op de iPad uit. Al sinds versie 1.0 wordt de iPad app continu gevoed met nieuwe teksten. Dit tijdschrift wordt niet wekelijks of maandelijks gedownload, maar toont nieuwe autotests en nieuwsberichten zodra ze beschikbaar zijn. Daarmee combineert de app de toegankelijkheid van een tijdschrift met de actualiteit van een website.
Op verzoek van de lezers gaat de app nu ook terug in de tijd. Dankzij de nieuw toegevoegde zoekfunctie zijn alle duizend autotests en tienduizend nieuwsberichten uit het archief nu beschikbaar op de iPad. Het oneindig verzamelen van papieren tijdschriften behoort daarmee tot het verleden. Voor wie toch nog aan papier hecht, is een print-functie beschikbaar.

Bij iedere autotest wordt verwezen naar tests van soortgelijke auto’s, die vervolgens met een simpele druk op de betreffende foto zijn te lezen. Op die manier verandert de app in een oneindig diep archief, iets wat onmogelijk zou zijn met een papieren tijdschrift. Bovendien zijn alle artikelen voortaan eenvoudig te delen via social media.

Het belangrijkste nieuws in versie 2.0 van de Autozine app: dit digitale tijdschrift is op maat te maken. Op basis van de favoriete onderwerpen of automerken, wordt een uniek magazine samengesteld. Wie bijvoorbeeld graag leest over droomauto’s kiest voor coupe’s, cabrio’s en sportwagens, waarop Autozine zich ontpopt als magazine voor liefhebbers. Net zo makkelijk is het magazine te veranderen in een merkgeboden blad. Maak een selectie van automerken en voortaan verschijnen alleen van de favoriete merken nog tests en nieuwsberichten.

“In 1999 was Autozine het eerste auto-magazine op Internet en die voorsprong hebben wij nooit meer uit handen gegeven. Nu is de iPad bezig aan een opmars om zowel het papieren tijdschrift als het boek te verdringen. Het is daarom niet meer dan logisch dat Autozine zich opnieuw als pionier presenteert”, stelt Ivo Kroone, uitgever van Autozine.

“Autozine” versie 2.0 is vanaf nu gratis te downloaden en is beschikbaar in zes talen (Engels, Duits, Nederlands, Frans, Spaans en Zweeds).

Je kan Autozine hier downloaden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.