Tip: 3 duurzame gadgets om nu in huis te halen

Een beetje elektrische apparaat dat in 2014 uitkomt moet niet alleen hip zijn, het moet ook langer meegaan dan z’n voorganger en het liefst ergens een groen label met een blaadje hebben. Wasmachines zonder A+ label, worden niet meer gekocht.  Als een telefoon slechts zes uur werkt na een oplaadbeurt, ga je toch voor een andere. Kortom, een apparaat moet duurzaam zijn. Hieronder vind je drie gadgets die je zo in huis kunt halen.

bladeren

Bron: http://www.flickr.com/photos/claudiobeck/11593398495/

Bamboo Bluetooth Keyboard van iZen
Steeds meer van het afval dat de consument achterlaat is afkomstig van nieuwe technologische toepassingen zoals gsm’s, computer, tablets, camera’s, etc. Vaak is dit ook nog eens giftig afval. Dat is één van de redenen dat iZen zijn producten van bamboe maakt.  Doordat bamboe snel groeit, is het een van de meest duurzame materialen die we kennen. De Bamboo Bluetooth Keyboard is aan te sluiten op tablets, telefoons en notebooks. Het toetsenbord is online te bestellen voor $79.00.

MeterPlug
Met Meterplug houd je via een adapter en een app op je telefoon of tablet bij hoeveel energie de individuele apparaten in je huis verbruiken. De adapter plaats je tussen het stopcontact en het elektrische apparaat. Via bluetooth maakt de adapter vervolgens verbinding met de app op de telefoon. De app toont vervolgens hoeveel energie je apparaat kost. Ook zet de app zet apparaten uit als hij detecteert dat ze op stand-by staan. De MeterPlug is pas in maart leverbaar. Het is nog niet duidelijk wanneer hij ook in Nederland te koop is. Je kunt hem wel alvast pre-orderen.

Juice pack helium van Mophie
Deze case voor de iPhone 5s / 5 kwam al eens bij Oprah voorbij, en dat is niet voor niets. Volgens de ontwikkelaar gaat je telefoon tot 80 procent langer mee. Juice pack helium bestaat uit een 15oomAh batterij en is zo dun dat je amper merkt dat je hem bij je hebt. Via een simpel knopje schakel je de batterij in en gaat je telefoon verder op deze externe batterij. De case is beschikbaar in 7 frisse kleuren. Voor $79.95 is hij voor jou.

Doe-het-zelf
Natuurlijk kun je nog veel meer doen om goed en duurzaam bezig te zijn. Een simpele eierwekker in de douche, het scheiden van afval en het overstappen naar groene energie zorgen ervoor dat je ecologische voetafdruk verkleint. Ook zijn er organisaties, zoals Greenem, waarbij je elektrische apparaten met elkaar kunt vergelijken op basis van hun energieverbruik en sites met tips voor een groener leven, zoals hetkanwel.net.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.