Tele2 wijzigt abonnementen bestaande klanten

Bestaande klanten van Tele2 hebben het bericht ontvangen van de provider dat de abonnementen gaan veranderen. Klanten ontvingen gisteren per e-mail en per sms bericht over de aanstaande wijzigingen. Deze wijzigingen gaan per 22 december 2016 in. Hoewel de abonnementskosten niet veranderen gebeurt dit wel met de voorwaarden. Op deze pagina zijn de wijzigingen te lezen.

Wat verandert voor bestaande klanten?
De communicatie van Tele2 is vooral gericht op de positieve wijzigingen voor klanten terwijl een belangrijke aanpassing minder goed belicht wordt. De factuur verandert waarbij bedragen inclusief btw getoond worden in plaats van btw. Hiernaast wijzigen de productnamen voor bel-, sms- en databundels. Niet alleen de productnamen veranderen maar de bundels zelf ook. Het tarief voor bellen buiten de bundel wordt verlaagd van € 0,30 naar € 0,25 per minuut en het is niet meer mogelijk om de bel-, sms- of databundel gedurende de looptijd te verhogen of verlagen.

Een onderdeel van de wijzigingen heeft betrekking op het gebruik van de databundel. Terwijl bestaande klanten tot op heden gratis op lagere 64 Kbps snelheid konden internetten als de limiet bereikt is zal dat vanaf volgende maand niet meer mogelijk volgens Onbeperktinternet.com die de wijzigingen bestudeerde. Klanten die geregeld buiten-de-bundel internetten krijgen vanaf volgende maand enkel de optie om extra databundels te kopen. Wie het niet eens is met de wijzigingen kan tot 30 na ontvangst van het bericht het lopende abonnement zonder kosten opzeggen. De kosten voor een eventuele telefoon moeten dan nog wel afbetaald worden.

Slechte prestaties Nederlandse tak
Eerder deze maand werd het nieuwe abonnementsaanbod van de provider al bekendgemaakt waarin de bel- en sms-bundel gescheiden worden van de databundel voor nieuwe klanten. De wijzigingen in de abonnementen voor nieuwe maar ook bestaande klanten hebben mogelijk te maken met het feit dat Tele2 in Nederland verlies draait. Vorige maand werd bekend dat Tele2 door de Nederlandse tak verlies draait. In een rapport schreef Tele2 dat het een afschrijving doet van circa 257 miljoen euro op het Nederlandse onderdeel.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.