Tele2 laat klanten met 3G toestel niet meer toe

Nieuwe klanten en klanten welke hun abonnement verlengen moeten een toestel hebben welke 4G ondersteund. Mensen welke nog een ouder toestel hebben en een sim-only abonnement aanschaffen of verlengen lopen het risico om geblokkeerd te worden op het netwerk.

Tele2 heeft dit nieuws op haar website vermeld en het zou per 1 februari in gaan. Nieuwe klanten zullen voor deze regel gewaarschuwd worden als zij een abonnement af gaan sluiten.

De reden dat Tele2 dit doet is dat Tele2 het 4G netwerk in eigen handen heeft en niet afhankelijk is van T-Mobile. Klanten kunnen wel gebruik blijven maken van het 3G netwerk van T-Mobile als het 4G netwerk niet beschikbaar is. Hiermee wil Tele2 de kosten van het gebruik maken van het T-mobile netwerk beperken.

Tele2 geeft wel aan de klanten vooraf te waarschuwen als ze geblokkeerd gaan worden. Zodra de blokkade actief is bij een klant kan de klant nog wel gebeld worden maar zelf niet meer bellen, internetten of sms’en. Hoeveel klanten het risico lopen om geblokkeerd te worden is niet bekend.

Voor meer informatie kan je terecht op de Tele2 4G only pagina.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.