Tegenwoordig zijn overal apps voor

Er bestaan voor sociale media een hele boel apps en gezien het feit dat sociale media vooral online plaatsvinden lijkt dit ook logisch. Facebook is bijvoorbeeld alleen te gebruiken op een laptop, tablet of smartphone. Maar tegenwoordig zijn er ook voor hele alledaagse en praktische zaken apps beschikbaar.

Binnenkort kun je door het spelen van een spelletje van je verslaving af komen. Hoe dan? “Online hersenspoelen met een goed doel”. Althans zo omschrijft de bedenkster – Marloes Postel van de Universiteit Twente – het. In de app Breindebaas schuift de speler glazen alcohol weg, terwijl hij juist alcoholvrije glazen probeert te verzamelen. Therapeuten gebruiken ongeveer gelijke methoden om mensen te helpen. Op deze manier is volgens de bedenkers een laagdrempelig alternatief beschikbaar voor mensen met een verslaving. Veel mensen met een verslaving vinden de stap naar een therapeut erg groot en moeilijk te nemen.

Een andere app die een vernieuwend doel heeft, is vanmorgen in het Gelderse Ammerzoden in gebruik genomen. Op een rooms-katholieke begraafplaats is een soort navigatie-app in gebruik genomen die de bezoekers niet langer laat zoeken naar een graf. Door een QR-code te scannen met hun telefoon of tablet komen ze op de begraafplaatspagina van Ammerzoden. Daarna kan door middel van een zoekopdracht de locatie van een graf gevonden worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.