Samurai Keukenmessen

Ook voor in de keuken zijn er veel gadgets te krijgen, zo ook de Samurai keukenmessen. Een leuke messenset welke goed van pas komt in de keuken. Niet alleen leuk om te zien, maar ook handig om te gebruiken.

In de messenset zitten alle basismessen welke je in de keuken kan gebruiken. Zo kan je koken met Japanse allure. In het pakket zitten een koksmes, een schilmes, een vleesmes en een broodmes. Elk mes heeft een aluminium schede voorzien van een Japans teken. En zoals je gewend bent van een set Katana messen, kan je de messen bewaren in de ceremoniale Japanse standaard.

Uiteraard hebben wij de messen getest en zijn in de keuken aan de slag gegaan.

De messen liggen fijn in de hand en ogen degelijk, ook snijden ze erg fijn. Wat wel opvalt, de messen zijn bij levering niet vlijmscherp, zoals Samurai zwaarden, maar zijn scherp genoeg om mee te kunnen snijden. Om de messen wat scherper te maken kan je ze het makkelijkst even over het aanzetstaal halen. De messen worden dan gelijk een stuk scherper.

Deze messen zijn, voor de (hobby)kok en gadgetfreak zeker een aanrader. Ook zijn ze erg leuk om cadeau te geven aan iemand die gek op Japanse dingen is.

samurai

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.