Samsung stopt (voorlopig) met productie en verkoop Note 7

Samsung is al een tijdje in het nieuws in verband met de problemen met de Note 7. Samsung heeft nu besloten de productie en verkoop van het toestel te staken. Ook worden er geen toestellen meer omgewisseld voor een nieuw exemplaar. De reden voor de staking is, de toestellen zijn niet veilig. Er zijn nu meerdere gevallen bekend waarbij het toestel is ge-explodeerd.

Op deze manier hoopt Samsung de problemen de kop in te kunnen drukken en te focussen op een definitieve oplossing.

In Amerika zijn er al 2 grote providers gestopt met de verkoop van het toestel. Klanten welke het toestel hebben aangeschaft kunnen het toestel kostenloos omruilen voor een ander Samsung toestel of een smartphone naar keuze. AT&T heeft het volgende bericht naar buiten gebracht;

“Based on recent reports, we’re no longer exchanging new Note 7s at this time, pending further investigation of these reported incidents. We still encourage customers with a recalled Note 7 to visit an AT&T location to exchange that device for another Samsung smartphone or other smartphone of their choice.”

In Nederland zou per vandaag het toestel (Pre-ordered) beschikbaar zijn, maar of alle telefoonwinkels het toestel gaan uitleveren is niet bekend. The Phone House heeft in ieder geval al besloten het toestel niet te gaan verkopen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.