Samsung staakt verkoop Note 7 wereldwijd

Samsung is wereldwijd gestopt met de verkoop van de Note 7. Samsung wil eerst onderzoek doen naar het brandgevaar van de telefoon. Wie de telefoon al gekocht heeft moet de telefoon uitzetten en niet meer gebruiken. Ook de 2,5 miljoen toestellen welke al vervangen zijn vallen hier onder, deze blijken ook de problemen te hebben.

Ook in China worden de toestellen nu teruggeroepen. In eerste instantie was dit niet het geval, hier word de accu gebruikt welke veilig werden geacht, maar dit blijkt niet zo te zijn. De terugroepactie in China komt op zo’n 190.000 exemplaren.

Samsung heeft nog geen officiële stop of terugroepactie gestart maar bronnen weten te melden dat dit hoogstwaarschijnlijk er wel aan zit te komen. De problemen met de toestellen zijn ook duidelijk op de beurs te merken, het aandeel van Samsung is met 7% gedaald op de Zuid Koreaanse beurs, resultaat, een verlies van zo’n 11 miljard euro.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.