Samsung heeft het vlaggenschip volledig gerestyled

Samsung heeft de kritiek op de Galaxy S5 verwerkt tot een smartphone welke zijn weerga niet kent. En het is er niet één, nee het zijn twee nieuwe toestellen waar een ieder zijn of haar ogen bij laat rollen. 1 maart jongstleden zijn de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge aangekondigd door Samsung. Voorafgaand aan de presentatie was het al min of meer duidelijk dat Samsung het dit jaar over een andere boeg zal gaan gooien. Dat moest ook wel want de Galaxy S5 was een regelrechte aanfluiting. Samsung heeft dat ook geweten in 2014, want het bedrijf verloor voor het eerst een minuscuul marktaandeel aan de concurrentie, en vooral aan aartsrivaal Apple.

Met de komst van de tweeling, want ze zijn bijna identiek aan elkaar, zal Samsung ongetwijfeld enig marktaandeel terugwinnen. Qua specificaties en de gebruikte materialen lijken de twee nieuwelingen exact op elkaar, maar er is echter één enorm groot verschil. De Galaxy S6 Edge heeft een dual-edge scherm. Dit wil zeggen dat het beeldscherm doorloopt tot over de randen van de smartphone. Beide smartphones hebben een adembenemend design, waarmee je absoluut indruk gaat maken op je omgeving.

Bijzonder vanwege het dual-egde scherm
De Samsung Galaxy S6 Edge is alleen net een tikkeltje bijzonderder doordat het een dual-edge display heeft. Het is het eerste dual-edge display ter wereld, met fraaie curves en een stralend glazen scherm. Van de Galaxy S6 Edge kunnen we zeggen dat het een revolutionair toestel is, tot op heden is het uniek in zijn soort en of er nog meer smartphone fabrikanten een toestel als deze op de markt gaan brengen is nog maar de vraag. Het vergt Samsung heel veel tijd om deze variant te fabriceren en dat zie je ook direct terug aan de prijs die Samsung voor het toestel verlangt. De Samsung Galaxy S6 Edge is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, zie hieronder de adviesprijzen van het toestel:

  • Galaxy S6 Edge 32GB € 849
  • Galaxy S6 Edge 64GB € 949
  • Galaxy S6 Edge 128GB € 1.049

Omdat het toestel uniek is met het dual-edge betaal je aanzienlijk meer dan voor de ‘gewone’ rechthoekige Galaxy S6. Als je een keuze hebt gemaakt voor de uitvoering van de Galaxy S6 Edge, dan kun je ook nog eens kiezen uit vier prachtige kleuren. Het toestel is leverbaar in  de kleuren White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum en Green Emerald. Het is jammer genoeg niet voor iedereen weg gelegd om de Galaxy S6 Edge aan te schaffen als simlockvrij toestel, maar gelukkig is de de smartphone ook verkrijgbaar met toestel abonnement.

Zijkanten inleveren op beeldscherm bij Gaalxy S6
Niet iedereen zou de Galaxy S6 Edge mooi vinden, ook al is het de mooiste Galaxy smartphone aller tijden. Voor iedereen die de variant met dual-edge scherm niet mooi vindt of te duur vindt is er ook nog de reguliere Samsung Galaxy S6. De toestellen zijn qua specificaties identiek, dus er wordt alleen ingeleverd op een het beeldscherm en dan wel te verstaan op de zijkanten van het beeldscherm. Het is begrijpelijk dat de Samsung Galaxy S6 populairder zal zijn dan zijn wederhelft, want de Samsung Galaxy S6 prijs is beduidend lager:

  • Galaxy S6 32GB € 699
  • Galaxy S6 64GB € 799
  • Galaxy S6 128GB € 899

Bij de Galaxy S6 heb je tevens de keuze uit vier kleuren. De enige kleur die verschilt met die van de Galaxy S6 Edge is Blue Topaz. Deze kleur is er in plaats van de Green Emerald. De andere kleuren zijn exact hetzelfde. Als je toch de nieuwste en mooiste smartphone van het moment wilt kopen dan heb je dit jaar de keuze uit twee!

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.