Samsung Gear VR bril

De Samsung Gear VR maakt van je Samsung Galaxy met speciale daarop geïnstalleerde apps een virtual reality-bril. Met de bril kun je onder andere games spelen en 360°-video bekijken. Waar Google met Cardboard kiest voor een ultragoedkope manier om je smartphone als VR-viewer in te zetten, heeft Samsung gekozen voor meer high-tech. In samenwerking met Oculus (bekend van de Oculus Rift, de VR-bril die in de media veel stof deed opwaaien) maakte Samsung de Gear VR, een ergonomisch vormgegeven headset met zachte polstering en een futuristisch uiterlijk. Aan de buitenkant bevindt zich een touchpad, om met een vinger de bril te bedienen in samenwerking met hoofdbewegingen om de cursor te verplaatsen.

Handigheidjes

De bril bevat enkele handigheidjes die het gebruiksgemak verhogen. Zo is er een nabijheidssensor ingebouwd, die registreert of de Gear VR gedragen wordt of niet. 360°-geluid beweegt als het ware met je hoofd mee. Word je gebeld, dan verschijnt er een pictogram en kun je kiezen of je opneemt of niet. Veel geuite kritiek is dat de telefoon in de bril snel heet wordt. Samsung waarschuwt in de handleiding voor heet worden en daarmee het gevaar van brandwonden.

Daarnaast melden sommige gebruikers snel uitgekeken te zijn op de gratis toepassingen, en is het beeld door technische tekortkomingen niet altijd scherp genoeg. De Gear VR heeft een beeldhoek van 96°, weegt ongeveer 400 gram, en meet zo’n 20x9x10 centimeter (afhankelijk van het model). Hij wordt verkocht met en zonder game controller; de prijs is afhankelijk van de uitvoering.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.