Samsung benadrukt dat Galaxy S7 toestellen veilig zijn

Samsung heeft een persbericht op haar website gepubliceerd waarin het bedrijf benadrukt dat alle Galaxy S7 smartphones veilig zijn. Het bedrijf wijst hiermee claims af dat nog een populaire smartphone uit het assortiment voor een gevaarlijk brandrisico zorgt. In een statement op de website geeft Samsung aan dat het achter de kwaliteit en veiligheid van de Galaxy S7 familie staat en dat er geen bevestigde gevallen zijn van interne batterijproblemen onder de meer dan 10 miljoen toestellen die verkocht zijn in de Verenigde Staten.

Exploderende Galaxy S7
Het persbericht volgt als reactie op een bericht op Amerikaanse media waarin vermeld wordt dat een Galaxy S7 toestel explodeerde in de auto van een Canadese man. Het apparaat begon al warm te worden in de broekzak van de man waarna het kort daarna explodeerde. De man liep hierdoor tweedegraads brandwonden op. Eerder dit jaar was het de Galaxy Note 7 die voor een groot aantal incidenten zorgde waarin de smartphone brand vloog. September 2016 was een zware maand voor Samsung en het debacle met de Note 7 toestellen leidde voor een grote terugroepactie waarin miljoen smartphone teruggeroepen werden. Terugroepacties zoals deze kosten veel zonder een commerciële uitkomst. Verwacht wordt dat de gevolgen van deze actie terug te zien zijn in de volgende kwartaalcijfers van Samsung. Analisten verwachten dat het debacle in totaal meer dan 17 miljard zal kosten.

Het tij keren
Met het persbericht, de excuses in nationale kranten, meer tv reclames en korting op smartphones probeert Samsung het tij te keren. Geruchten vertellen dat Samsung zelfs de introductie van de Samsung Galaxy S8 een maand uitstelt zodat meer controles uitgevoerd kunnen worden. Voor het aankomende kerstseizoen heeft Samsung een tv reclame ontwikkelt: The Gift of Galaxy. Gekoppeld aan de reclame is een actie voor de  Galaxy S7 en S7 Edge die op 28 november van start gaat. Vanaf deze datum krijgt iedereen Gear VR pack inclusief een Gear VR en een Oculus content bonus. Of het genoeg is om de smartphone verkopen in het laatste kwartaal van 2016 op te krikken? De tijd zal het uitwijzen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.