Robin, de “Cloudtelefoon” van Nextbit

Gisteren is op Kickstarter een nieuw project verschenen. Het gaat hier om “Robin”, een telefoon welke veel gebruik maakt van cloudopslag. De telefoon is voorzien van 32GB geheugen, maar heeft dus ook 100GB cloudopslag. Dat de telefoon ook gebruik maakt van cloudopslag zou de gebruiker niet mogen merken.

Volgens het project zou de telefoon slim gebruik maken van de lokale- en cloudopslag. Zo leert het welke applicaties veel en welke applicaties weinig gebruikt worden. Hier past de telefoon het geheugen gebruik op aan. Applicaties die veel gebruikt worden zullen lokaal gezet worden. In de woorden van Nextbit luidt het: ‘alles wat je wil, is ergens, alles wat je nodig hebt staat op je telefoon’.

Mocht een applicatie of foto in de cloud staan, dan kan de gebruiker dit makkelijk zien. Het iccoon van de app of foto heeft een iets andere kleur. Zodra de gebruiker deze opent dan zal deze gelijk weer uit de cloud worden geladen.

Van de telefoon zijn ook al een aantal specs bekend;
– 5,2″ scherm (1080p)
– Quallcomm Snapdragon 808 hexacore processor
– 3GB werkgeheugen
– 13MP camera (achterzijde)
– 5MP camera (voorzijde)
– 2680 mAh batterij
– Android (versie niet bekend)
– Open bootloader

Voor de vroege “backers” op Kickstarter is de telefoon 299 dollar. Later zal deze prijs omhoog gaan naar 349 dollar.

c0aa92054e5aa5b1836cb89a954c12c3_original

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.