Review: Xiaomi Mi Band (Fitness Tracker)

Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met hun gezondheid. Wat is er nou makkelijker dat je je stappen bij kan houden door een armband te dragen! De Xiaomi Mi Band is hier een goed voorbeeld van. Wij hebben het bandje circa twee weken getest en moeten zeggen en we zijn er erg tevreden over.

In eerste instantie hield ik mijn stappen al bij op mijn telefoon. Echter, het nadeel hiervan is dat je niet altijd je telefoon bij je hebt en daardoor de registratie van stappen mist. Na wat zoeken kwamen wij de Xiaomi Mi Band tegen, een digitale stappenteller die je als een armbandje draagt en synchroniseert met je smartphone. Het syncen gaat via Bluetooth en werkt met de app, Mi Fit, geleverd door Xiaomi en te vinden in Google Play en de App Store van Apple.

Batterij:
Een groot voordeel van de Mi Band is de batterij. Waar een andere fitness tracker een dag of 5 mee gaat, gaat de Mi Band ca. 30 dagen mee. Wij hebben de Mi Band nu 2 weken in gebruik en de batterij geeft aan nog 71% vol te zijn. Om de Mi Band op te laden zit er een USB kabel bij waar je de module in schuift. Als de Mi Band leeg is, duurt het 2 á 3 uur totdat hij weer volledig opgeladen is.

Functies:
Welke functies heeft de Mi Band nou eigenlijk? In eerste instantie is de Mi Band bedoeld als een stappenteller. Echter heeft Xiaomi er een paar extra functies aan toegevoegd. Zo heeft het apparaatje ook Sleep Monitoring, hij houdt dus ook je slaappatroon bij. Tevens is de Mi Band als wekker te gebruiken. Hij maakt geen geluid, maar gaat trillen op het moment dat de wekker af gaat. Het is geen keiharde trilling, maar hard genoeg om je wakker te maken.

Verder heb je de mogelijkheid om de Mi Band te laten trillen als je gebeld wordt (ideaal als je je geluid uit hebt staan) en kan je ook tot maximaal 3 applicaties kiezen waarbij de Mi Band moet gaan trillen als de betreffende applicatie een notificatie geeft (bijvoorbeeld Whatsapp).

Om te kunnen zien hoever je bent met je dagelijkse stappen draai je de band vanaf je been naar je gezicht, net zoals je met een horloge doet. De drie ledjes op de band zullen dan laten zien hoever je bent. Uiteraard is dit niet heel erg nauwkeurig, als je het precies wilt weten ben je de app nodig.

Specificaties:
Om de band te kunnen gebruiken met je Smartphone zijn dit de minimale vereisten;

 • Android 4.4/iOS 7
 • Bluetooth 4.0

Overige specificaties:

 • Lengte van de band 157-205mm
 • Gewicht 13 gram
 • Standby tijd ca. 30 dagen

Verder heeft de band een IP Waterdichtheid (IP67), dat wil zeggen, hij is goed spatwater en stofdicht. Er wordt aangeraden om niet met de fitness tracker te gaan zwemmen of douchen.

Voordelen:

 • Makkelijk in gebruik
 • Lange batterijduur
 • Slaapmodus wordt automatisch aan en uit gezet.
 • Waterdicht

Nadelen:

 • Het aanmaken van een Mi Account is wat lastig, gaat niet altijd goed via de app.
 • Inzicht van je progressie is wat lastig via de band. Niet secuur, via de app wel.

Conclusie:
Wij zijn tevreden over de Mi Band, het houdt je dagelijkse activiteiten goed bij en geeft je een duidelijk inzicht over je dagelijkse activiteiten en je slaappatroon. Het design van de Mi Band is goed, je merkt nauwelijks dat je hem om hebt. Ook met sportactiviteiten blijft de tracker goed registeren.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.