Review: Waze voor iOS/Blackberry OS/Android

 

Waze is een gratis navigatie app welke je direct downloadt naar je smartphone en er op installeert. Waze groeit voor en door gebruikers van de app. Op dit moment is de waze community al aardig groot en wint steeds meer terrein in navigatie-land. Door het gebruik van waze stuur je per rit gegevens naar de server waardoor automatisch de kaarten (gratis) worden geüpdate.


Voor Nederland geldt dat bijna alle wegen al in kaart zijn gebracht en de laatste veranderingen snel toegepast worden. Een erg leuke toevoeging in Waze is die op gebied van social media. Zo kun je je Twitter, Foursquare en Facebook in Waze integreren, ook het aanmaken van groepen is mogelijk in Waze.

Zo kun je bijvoorbeeld een groep aanmaken voor je woonplaats of dagelijkse reistraject. Andere handige functies in Waze zijn het melden van files, flitscontroles, ongelukken en wegwerkzaamheden. Deze worden dan realtime naar mede Waze gebruikers in de buurt gepushed.

Met waze spaar je tijdens het navigeren ook continue punten, hoe meer punten des te meer je kan doen met je Waze account. Wanneer je voldoende punten hebt kun je bijvoorbeeld editor worden en heb je bijvoorbeeld de rechten om straatnamen te wijzigen. Punten verzamel je punten door simpelweg te navigeren, extra punten kun je verdienen door het melden van files, ongelukken en dergelijke.

Kortom, een hele gave gratis app om te navigeren welke nu al erg goed werkt en alleen nog maar beter kan gaan werken naarmate er meer mensen gebruik van gaan maken.

Waze is een wereldwijde community en mijns inziens een goede vervanger voor betaalde navigatiesystemen zoals bijvoorbeeld TOMTOM.

 

Nieuwsgierig geworden naar meer over waze? Kijk dan op http://www.waze.com

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.