Review: VR Box 2, Virtual Reality bril

Tegenwoordig is Virtual Reality (VR) zo ongeveer het gesprek van de dag! Nu zijn er veel verschillende VR brillen op de markt, hierbij kan je denken aan de Google Cardboard tot de Oculus Rift. Hier naar kijkende hebben wij de VR Box 2.0 met bluetooth  gevonden en dachten, laten we deze eens een review geven!

Na een wat mindere ervaring met de Google Cardboard waren we enigszins terughoudend met het testen van deze VR bril. De eerste achtbanen met de Cardboard resulteerde in misselijkheid en desoriëntatie. Toch aan het testen gegaan en we hebben nog geen misselijkheid gehad. In tegendeel. De ervaring met de eerder geteste achtbanen is een stuk beter!

De VR is super gemakkelijk in gebruik, start de betreffende VR applicatie op je smartphone, klik je telefoon in de houder en schuif hem in de bril. Vervolgens kan je de (meeste) apps bedienen door je hoofd te bewegen of door de bijgeleverde afstandsbediening te gebruiken. De afstandsbediening koppel je snel en eenvoudig via Bluetooth.

Onze zoon Merlijn (13) is erg geïnteresseerd in nieuwe gadgets, games en VR. Dus het leek ons wel een geschikt testpersoon voor de VR bril. Optimistisch is hij zeker. Merlijn geeft aan erg tevreden te zijn over de kwaliteit (net als ons) en een hij werd niet duizelig of misselijk. Wat ook zeker een pluspunt is, je kan er goed 360 graden filmpjes mee kijken op YouTube, iets wat Merlijn erg veel doet, “Dit geeft een heel andere ervaring aan filmpjes kijken” aldus Merlijn.

Bij de VR bril wordt ook een bluetooth controller geleverd die ons heel erg doet denken aan de Nunchuck van de Nintendo Wii. Het ontwerp is vrijwel het zelfde, alleen zitten er wat meer knopjes op. De controller kan je gebruiken om je telefoon te bedienen als hij in de VR bril zit. In het begin was het even wennen om de controls goed onder de knie te krijgen, maar toen we het door hadden werkt het best wel handig. De controller wordt via Bluetooth aan je toestel verbonden.

Ook zijn er een paar kleine minpuntjes gevonden, na een langere tijd de VR bril te hebben gedragen kan je wat hoofdpijn krijgen, maar dit trekt snel weer weg. Wat hier precies de oorzaak van is, dat is ons niet helemaal duidelijk, misschien het beeld, misschien het feit dat de bril aan je hoofd hangt.

Specificaties van de VR bril:

 • Headset box virtual reality bril
 • Geschikt voor 4 t/m 6 inch smartphones
 • Ergonomische schuimrand voor extra comfort
 • Gezichtsveld (FOV) van 90 tot 100° beter en groter gezichtsveld dan de meeste andere VR-brillen
 • Verstelbare lenzen 50 mm – 65 mm
 • Kleur: Wit
 • Gewicht: 190g
 • Afmetingen: 170mm x 105mm x 125mm
 • Geleverd met bluetooth afstandsbediening

De headset wordt geleverd zonder applicaties, maar deze zijn zat te vinden in de Google Play Store of de Apple App Store. De keuze is hier reuze. Wij hebben de bril zelf getest met een Android telefoon met de volgende applicaties;

 • House of Terror VR
 • VR Roller Coaster
 • Discovery VR
 • Fulldive

Het meeste hebben wij Fulldive gebruikt, daar zit het meeste in en kan je ook zoeken naar content op bijvoorbeeld YouTube.

Wij vinden de VR bril zeker een aanrader voor jong en oud. Je kan er veel plezier mee beleven en je raakt niet uitgekeken.

VR-case-wit VRMerlin

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.