Review: Viber voor iOS, Blackberry OS en Android

Whatsappen, Pingen, msn’en, en mailen we doen het allemaal; een gratis manier zoeken om elkaar te bereiken. Gratis SMSen kon al, maar sinds kort kunnen we ook gratis bellen! In het kort: Viber is een VOIP programma op smartphones waarmee je via 3G & Wifi gratis kan bellen.  

 

Viber maakt gebruik van je bestaande contactlijst. Indien een contact ook Viber gebruikt staat dit naast zijn naam vermeldt en kan je hem via VOIP bellen. Een bijkomend voordeel is dat je geen account moet aanmaken, hierdoor verlaagd de instapdrempel.

Vandaag heb ik ook Viber uitgeprobeerd. Het werkt volgens hetzelfde principe als WhatsApp, namelijk dat je ‘gebruikersnaam’ je telefoonnummer is. Met integratie van je adresboek heb je dus direct een lijst van personen die ook Viber gebruiken. Ik bel al volop met Viber en het werkt uitstekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.