Review: Twitter voor iOS

Wie kent het fenomeen Twitter tegenwoordig nou niet? Veel mensen hebben tegenwoordig Twitter. Waarom? Omdat het gewoon leuk is. Je kan serieuse dingen er op zetten, je kan er minder serieus op zijn. Je kan er aanslagen op aankondigen, zoals wel eens gebeurd is door leerlingen van basisscholen… (Uiteraard is dit niet de bedoeling van Twitter en motiveren wij van TalkAboutApps dit absoluut niet om te gaan doen!!!) Je kan er nieuwe vrienden leren kennen, je kan er dingen winnen en ga zo maar door.

Gekozen is voor de Twitter app van Twitter zelf, om deze te gaan reviewen. Op eerste gezicht ziet de applicatie er erg goed en overzichtelijk uit. Het beeld is mooi verdeeld qua kolommen, en is zeer duidelijk.

Als je de applicatie opent kom je gelijk in je eigen timeline, welke je makkelijk door kan scrollen. Heb je Twitter een tijdje niet gebruikt? Dan opent de applicatie op de plek waar je voor het laatst bent gebleven en zet de nieuwe tweets er boven. Is het vrij lang geleden, of zijn er veel tweets in je timeline geweest, dan wordt er een kartelrand getoond en worden niet alle update’s geladen in je timeline. Hier heb je de mogelijkheid om op een bericht te reageren, hem te Quoten of als favoriet in te stellen.

De volgende optie is Mentions, hier kan je de berichten zien die aan jou gericht zijn. Tik je er 1 aan, dan kan je zien of het een nieuwe is, of dat er gereageerd is op een bericht van jou. Zo hou je het mooi overzichtelijk wat waar op gereageerd wordt. Hier heb je uiteraard de mogelijkheid om (weer) op een bericht te reageren, hem te Quoten of als favoriet in te stellen.

De optie Direct Messages, het overzicht voor berichten die Prive aan jou gestuurd zijn. Klik je op 1 van die berichten, zie je een overzicht van de berichten en (eventuele) antwoorden die je er op hebt gegeven. Je kan dit vergelijken met het SMSsen op een iPhone.

Je kan Twitter for iOS hier downloaden

Waardering: 4/5

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.